Kromofoba njurecancer recensioner

+1 Systrarna tog också bort sin njure från svärfaren, ingen annan behandling än observation var föreskriven.

Att döma av nollorna du är, är inte så illa som det kan vara

Jag tror att du måste gå till Onkoforum.ru och läsa där.

Min mamma dog av denna diagnos.

Min mamma hade en njurresektion under 2006. Det tog 5 år ttt okej. Läkaren som gjorde operationen sa att nu har hon ingen cancer. Det första året undersöktes
var tredje månad. Då stannade hon. En gång vartannat år CT.

Rakpobedim.ru

Njurtumör

  • som
  • Gillar inte
Victoria Khan 23 feb 2017

Victoria Khan (23 februari 2017 - 17:37) skrev:

  • som
  • Gillar inte
Angelica den 23 februari 2017

Victoria Khan (23 februari 2017 - 17:32) skrev:

  • som
  • Gillar inte
Angelica den 23 februari 2017

Victoria Khan (23 februari 2017 - 17:37) skrev:

  • som
  • Gillar inte
Victoria Khan 23 feb 2017

Angelica In (23 februari 2017 - 17:39) skrev:

  • som
  • Gillar inte
Angelica den 23 februari 2017

Victoria Khan (23 februari 2017 - 17:46) skrev:

  • som
  • Gillar inte
Girl1 23 Feb 2017

  • som
  • Gillar inte
Victoria Khan 23 feb 2017

Girl1 (23 februari, 2017 - 18:19) skrev:

  • som
  • Gillar inte
Victoria Khan 23 feb 2017

Angelica In (23 februari, 2017 - 17:58) skrev:

  • som
  • Gillar inte
Legenden 23 februari 2017

  • som
  • Gillar inte
Toha 24 Feb 2017

Victoria Khan (23 februari 2017 - 17:18) skrev:

Njurcancer: hur länge lever de?

Njurcancer är en cancer som bara i Ryssland diagnostiseras årligen hos 15 tusen personer. I allmänhet når världen den här siffran 250 tusen fall. Vid 3-4 stadier av cancerdödlighet är mycket hög.

Många patienter är intresserade av en helt logisk fråga - hur många år har man diagnostiserats med njurecancer? Det finns inget enda svar. Mycket beror på olika faktorer - komorbiditeter, dåliga vanor, livsstil, ålder.

Njurcancer: överlevnad

Vid diagnos med njurcancer är överlevnad direkt beroende av scenen. Man bör också komma ihåg att de flesta fallen är äldre än fyrtio år. De är ofta mottagliga för olika kroniska sjukdomar som förvärrar det allmänna tillståndet och kroppens motståndskraft mot infektioner. I allmänhet, i det första skedet, är njurcancer i allmänhet härdbar i de flesta fall. Framgångsrik behandling utan komplikationer och återfall med fem års överlevnad registrerades hos 90% av patienterna.

Tyvärr visar statistiken att många söker hjälp i steg 3-4, då njurcancer redan har metastasiserats till andra organ. Ofta är sådana former av cancer inte längre operativa. I dessa fall har bara var tionde patienten en chans att överleva två år. Avlägsnande av njurarna garanterar inte heller skydd mot återkommande och utseende av metastaser.

Metastasering av njurecancer minskar risken för en femårig överlevnad på endast upp till 9%.

Prognosen för patienter med 1 och 2 stadier av njurecancer är ganska fördelaktig. Det beror inte bara på läkarbesök, men också på behandlingsmetoden. Ofta tar patienter sig till självmedicinering, alternativ medicin. Ja, i medicinsk praxis har det varit fall då patienterna botades, tack vare populära metoder. Men dessa fall är isolerade mot bakgrund av många situationer där självbehandling resulterade i katastrofala konsekvenser. En patient som inte får professionell medicinsk vård riskerar sitt liv mycket mer. Njurcancer efter operationen botas med mycket större sannolikhet än att använda alternativa medicinmetoder.

Läkare ger den bästa prognosen för patienter med kromofobisk typ av cancer, för det andra är överlevnadshastigheten papillär form. Men den traditionella formen bär den största risken.

En person måste helt ändra sin livsstil, kost, mer uppmärksam på deras hälsa. När du använder droger är det viktigt att du i förväg bestämmer din säkerhet för njuren. I synnerhet gäller detta för alla som genomgått nefrektomi. En enda njure kan inte klara av den ökade belastningen.

Njurcancer: en prognos

För patienter som har diagnostiserats med njurecancer är prognosen till stor del beroende av sig själva. På hur korrekt kommer alla läkemedelsföreskrifter att observeras.

Hypertensiva patienter och diabetiker, liksom personer som lider av kardiovaskulära sjukdomar, bör regelbundet undersökas av en kardiolog, en endokrinolog och en reumatolog för att undvika komplikationer.

En sjukdom som högt blodtryck, utan korrekt behandling, träffar njurkärl, vilket kan leda till att det är fullständigt misslyckat. Även tidig dialys kan inte alltid hjälpa patienten.

Det är nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att begreppet "genomsnitt" inte gäller för en sådan sjukdom som njurecancer. Varje fall är unik. Därför kan överlevnadshastigheter inte tillämpas på alla patienter.

Ålder, hälsotillstånd, typ av tumör - allt detta påverkar chansen för varje patient att besegra sjukdomen eller för att uppnå långvarig eftergift.

En annan sak som ofta glömmas är att i olika länder är överlevnadstalet för njurecancer väldigt annorlunda. Kvaliteten på diagnostik, medicin och levnadsstandard är trots allt annorlunda.

Läkare föredrar nu att genomföra de minst invasiva operationerna. Detta görs för minimal skada. Detta gäller särskilt för äldre och försvagade patienter. Om nephrectomy väljs som en behandling, väljs sedan laparoskopi av njuren eller retroperitonealmetoden. En annan metod som har visat hög effektivitet är cryoablation.

För att förbättra prognosen är det nödvändigt att behandla njurcancer, som syftar till att eliminera tumörtrombi i deras närvaro i de sämre vena cava eller njurkärlen. Det är extremt viktigt att begränsa möjligheten till metastasering. För att göra detta bör det vara aktuellt att avgöra om det finns skador på lymfkörtlarna och stora kärl, genom vilka cancerceller kan spridas till andra organ och vävnader.

Hittills har många processer som hör samman med utvecklingen av njurecancer inte studerats. Till exempel är mekanismerna som leder till spontana remissioner eller stabilisering av staten okända.

Effekten av målinriktad terapi studeras också. En av de mest effektiva drogerna är Nexavar. Utvecklat av det tyska läkemedelsbolaget Bayer, det visade bra resultat. På grund av sin låga toxicitet tolereras läkemedlet väl. Patienter som fick behandling (inklusive i CIS-länderna) remission registrerades i 40% av fallen.

Framväxten av sådana droger antyder att även vid stadium 3-4 i njurecancer finns det fortfarande behandlingsalternativ för att förlänga patientens liv och förbättra dess kvalitet. Och viktigast av allt - att ge ett person hopp.

Information på webbplatsen ges för granskning.

njurcancer

Registrering: 01/24/2018 Meddelanden: 29

Människor! Hjälp råd, personlig erfarenhet. Pliz. För två månader sedan utfördes resektion, histologi T1bN0M0G1. Det är väldigt skrämmande vad som händer nästa. Mannen är väldigt ung ((Jag skulle vilja höra riktiga historier om segern över detta kitin.

Registrering: 10/7/2016 Meddelanden: 3,923

Meddelande från% 1 $ s skrev:

Det verkar mig att på ett sådant stadium är chansen att lyckas mycket hög, det är konstigt att de i detta tidiga skede hittades, vanligtvis här före den 2-3: e som de inte tillämpar. men det är nödvändigt att skynda sig - i ung ålder utvecklas sjukdomen snabbare, men det behandlas också bättre.

Och duplicera ditt problem i samrådet, i profilämnet, kanske doktorn kommer att märka det där snabbare.

Registrering: 01/24/2018 Meddelanden: 29

Tack, jag skrev det, jag väntade inte på svar från en specialist. Ja, och jag skulle vilja se riktiga historier om framgångsrik återhämtning, långvarig remission. Jag vet inte hur man säger det mer exakt. Forumet är mestadels människor med mer allvarliga scener och återfall. ofrivilligt komma i tankar att det är oåterkalleligt. Även om statistik om denna typ av cancer föreslår upp till 90% av botemedlet för steg 1. men jag hittade aldrig ett enda exempel på Internet. Högst 8 år och åter igen ((((((((

Tillagt efter 4 minuter

Och vi upptäckte så tidigt, av en slump. övertalade levern att kontrollera, störde en liten högra sida, och denna muck var generellt på vänster njure. I levern, förresten, har en hymänom redan hittats på CT. Kanske signalerades det, men i själva verket var vi naturligtvis "lyckliga". Jag förstår det här bra nu.

Registrering: 08/25/2017 Meddelanden: 279

Jag är inte på ämnet abdominal onkologi, men något att berätta kommer att komma ut

T1bN0M0G1 är ett starkt differentierat litet karcinom, 4 till 7 cm i storlek, fullt placerat i njuren, steg 1, enligt emedscape.

Vidare, enligt artikeln. Personligen anser jag att källan är ganska pålitlig. En studie baserad på 3595 patienter är citerad.

Diagram över den relativa risken för dödsfall från sjukdomen, beroende på ålder, värde 1 motsvarar de genomsnittliga värdena för dödligheten. För att läsa något så här: vid 20 års ålder är den relativa risken för död i förhållande till 50-75 års ålder ca 0,05 (d.v.s. om risken för dödsfall för första etappen + låg risk (G1) är i genomsnitt 3% under en femårsperiod, sedan för 20 år gammal - 3% * 0,05 = 0,15%, det vill säga överlevnadsgraden är ca 99,85%, för en trettioårig man kommer den här siffran att vara 100% - 3% * 0,2 = 99,4%. Tvärtom, om mannen är 85, siffran blir ungefär 100% - 3% * 4 = 88%.). Om mannen är "fortfarande väldigt ung" så är prognosen för honom väldigt bra. Jag noterar att "femårig överlevnad" inte säger att din man kommer att dö under sjätte året - hon anser bara att andelen patienter som har bott samma fem år och inte har dött. Bland dem är det troligen ett mycket stort antal återställda, vem 50 kommer fortfarande att leva.

Bristen på information om de återställda har ett allmänt känt problem i sociologin, det överlevande systematiska felet: en person som behandlades för 10 år sedan från en viss sjukdom är osannolikt att trumpet den på Internet. Tvärtom är en person som har sjukdomsfall igen sannolikt att söka många olika åsikter och kommer att noteras på olika ställen. Detta fel uppkommer ofta, till exempel: "Alla byggnader från 1800-talet är mycket slitstarka, och nu är de byggda från go # and sticks". Det är faktiskt det starkaste kvar, och kommer fortsätta att stå, men de återstående 99,9% rivits eller förstörs, och inget intryck kan göras från dem - vi vet helt enkelt inte om dem.

Tillagt efter 2 minuter

Och ja, mina ord måste förstås med ett öga på de data som den behandlande läkaren säger, för Jag är en patient här med papillär karcinom i sköldkörteln i steg 1, och jag ger regelbundet råd som förmågan och kunskapen hos liknande kamrater i avsnittet endokrinologi. På ämnet, som jag studerade ca 20 minuter, kan jag inte vara tillräckligt kompetent. Tja, jag behandlar inte här. Lycka till!

Registrering: 01/24/2018 Meddelanden: 29

Tack. Jag önskar att du också blir av med denna sjukdom. smutsiga och grymma (

Registrering: 08/25/2017 Meddelanden: 279

Jag hoppas verkligen det redan: mellanliggande men tyvärr inte 100% korrekta tester, talar om minsta risk för återfall, högst - klinisk remission (ordet "botemedel" i onkologi används endast av charlataner, normala människor arbetar med graden av risk och överlevnad ), och kontrollen (med det maximala informationsinnehållet) kommer att vara på bara två veckor

Registrering: 01/24/2018 Meddelanden: 29

Jag är inte så "jordad" som du är) försöker räkna ut så mycket som möjligt.. för tillfället är det en förståelse att varje mellanliggande undersökning inte garanterar nästa samma resultat. med andra ord bor nu och var rädd..

Registrering: 08/25/2017 Meddelanden: 279

Ja tyvärr. Men beroende på scenen (enligt TNM talar en figur som I-IV om praktiskt taget ingenting) och andra testresultat (histologisk subtyp, genetiska mutationer, lokalisering, spridningsgrad etc.) är det möjligt att förutsäga eventuell utveckling av händelser och deras sannolikheter och använd sedan denna kunskap för att bilda en handlingsplan för var och en och koncentrera sig på tidig upptäckt av det mest möjliga negativa (det vill säga att göra analyser som kommer att "se" vid dessa potentiella återfallssoner, det vill säga det är ultraljud, blod, CT / M RT, eller något annat).

Jag är benägen att tro att patienten bör ha maximal information tillgänglig för honom för att fatta beslut, och förmågan att ta dem. Att lita 100% på doktorn i all sin behandling och "tro på framgång" är tyvärr ett sätt att Rysslands realiteter inte finns någonstans. Jag rekommenderar dig starkt att studera maximalt allt relaterat till denna sjukdom, så att det åtminstone kommer att finnas frågor om läkaren, på grund av okunnighet / motvilje eller av objektiva skäl, gör något inte enligt protokollet. Under min behandling uppstod det mer än en gång, och inte två gånger, tyvärr.

Tillagt efter 5 minuter

Dessutom, i 100% av fallen - det första alternativet. Jo, det här är min historia, jag vill inte sprida den till alla. I allmänhet råder jag dig att bli informerad, särskilt i första etappen, när chanserna att överleva är så höga som möjligt, och för att förhindra ytterligare spridning är viktigast. På den tredje, fjärde är allt detta långt ifrån så viktigt: det är ofta inte frågan "långa och molnfria tiotals år av livet / möjligt återfall", men "hur mycket kvarstår".

Tillagt efter 31 minuter

Från de direkta råd som jag kan ge är att ta reda på de vanligaste områdena för metastaser av denna tumör och följ var och en av dem, dvs:

1. För att ta reda på vilka smärre symptom som orsakar neoplasmer i dessa områden och övervaka deras utseende (symtomen på metastaser är nästan identiska med symptomen på de primära cancerna i dessa områden, vilket förenklar systematiseringen av information).
2. Gör regelbundet ultraljud av regionala och andra omgivande lymfkörtlar, vilket påverkar tumören (symptomen på lymfkörtlarna ger inte);
3. Om en tumör är hormonaktiv (det är inte specifikt njurcancer, är det i princip - jag vet inte om din man har det) - övervaka hormonets nivå, om den växer - eliminera andra orsaker till tillväxten och omgående undersökas för återfall Det är möjligt att applicera systemisk behandling (kemoterapi) utan kliniska manifestationer av tumören (dvs om det inte är synligt på alla slags luckor) och att övervaka effekten av behandlingen med nivån av detta hormon. Naturligtvis är detta råd endast med en läkare.

Jag råder dig att leta efter information endast i välkända internationella vetenskapliga tidskrifter och europeiska / amerikanska accepterade behandlingsrekommendationer (så kallade riktlinjer), det finns inget att göra på webbplatser som Rakdlyapatienter, de skriver för att behaga målgruppen och vi behöver torr statistik. Ja, den "allmänna kunskapen" inom onkologi måste stramas, men detta är en oundviklig betalning för överlevnad. Om möjligt, dra upp engelska, eller hitta någon som kan söka och översätta sådan information. Ta det här som en fortsatt professionell utveckling på jobbet - hur du måste vara "på händelsens våg" för att stanna på arbetsmarknaden, och då måste du vara medveten om de senaste behandlingsmetoderna för att kunna leva. I Ryssland är det ofta accepterat att behandla samma åtgärder som använts 10, 20, tom 30 år sedan, och för maximal effektivitet är det nödvändigt att behandlas med dagens. Det var lite lättare för mig, jag är en programmerare, och vi har engelska - inte ett andraspråk, men det första

Tja, och hoppas på det bästa - det förhindrar aldrig.

Kromofoba njurecancer recensioner

God dag! I mitt fall är återhämtning ett relativt begrepp tills metastaser finns - friska, om de verkar, det är sjuk. Jag förstod inte skadorna, vad menar du? Och om stress så kom allt i åtanke eftersom det var ett år sedan njurarna skars ut. Alla vänner är till sjöss, och solläkaren har förbjudit mig, så det finns positiva känslor för dig. Det finns säkert ett alternativ att gå och som mormor går till havet före 10 och efter 6, men jag är inte heller mormor. Hur överför du biverkningar (jag läser hemliga saker på Internet om biverkningar från behandling)? Börjar de växa eller är de av samma storlek? För mig är det död som om metastaser finns på mig

Tillagt efter 3 minuter

Zdravstvuyut, ja, åtminstone i något lyckligt, men inte klart cell, om det kan kallas lycka alls, men många på forumet som efter flera år fann foki av metastasering? Jag började läsa och stannade, det blir så läskigt.

Tillagt efter 9 minuter
Då skadade ingenting mig, det enda jag svettade var, och nu svettar jag också, kanske från värmen eller kanske inte, jag börjar lyssna på mig själv. Här har du positiva känslor (

Kromofoba njurecancer recensioner

Hallå Kromofob njurecancer präglas av en bra kurs. Kriterium G är graden av differentiering av tumören. Det finns 4 grader. Ser som en självständig prognostisk faktor. Ju högre differentiering desto bättre är prognosen. Om efter operationen i resektionen av njurtumörcellerna inte bestäms, utförs operationen radikalt. Prognosen är bra.

Hallå För enskilda metastaser av njurecancer används kirurgisk ingrepp. Om det finns foci som inte kan avlägsnas med kirurgi, är riktade terapi förskrivna. Du har fått en bra behandlingsregim.

njurcancer

Registrering: 01/24/2018 Meddelanden: 29

Människor! Hjälp råd, personlig erfarenhet. Pliz. För två månader sedan utfördes resektion, histologi T1bN0M0G1. Det är väldigt skrämmande vad som händer nästa. Mannen är väldigt ung ((Jag skulle vilja höra riktiga historier om segern över detta kitin.

Registrering: 10/7/2016 Meddelanden: 3,923

Meddelande från% 1 $ s skrev:

Det verkar mig att på ett sådant stadium är chansen att lyckas mycket hög, det är konstigt att de i detta tidiga skede hittades, vanligtvis här före den 2-3: e som de inte tillämpar. men det är nödvändigt att skynda sig - i ung ålder utvecklas sjukdomen snabbare, men det behandlas också bättre.

Och duplicera ditt problem i samrådet, i profilämnet, kanske doktorn kommer att märka det där snabbare.

Registrering: 01/24/2018 Meddelanden: 29

Tack, jag skrev det, jag väntade inte på svar från en specialist. Ja, och jag skulle vilja se riktiga historier om framgångsrik återhämtning, långvarig remission. Jag vet inte hur man säger det mer exakt. Forumet är mestadels människor med mer allvarliga scener och återfall. ofrivilligt komma i tankar att det är oåterkalleligt. Även om statistik om denna typ av cancer föreslår upp till 90% av botemedlet för steg 1. men jag hittade aldrig ett enda exempel på Internet. Högst 8 år och åter igen ((((((((

Tillagt efter 4 minuter

Och vi upptäckte så tidigt, av en slump. övertalade levern att kontrollera, störde en liten högra sida, och denna muck var generellt på vänster njure. I levern, förresten, har en hymänom redan hittats på CT. Kanske signalerades det, men i själva verket var vi naturligtvis "lyckliga". Jag förstår det här bra nu.

Registrering: 08/25/2017 Meddelanden: 279

Jag är inte på ämnet abdominal onkologi, men något att berätta kommer att komma ut

T1bN0M0G1 är ett starkt differentierat litet karcinom, 4 till 7 cm i storlek, fullt placerat i njuren, steg 1, enligt emedscape.

Vidare, enligt artikeln. Personligen anser jag att källan är ganska pålitlig. En studie baserad på 3595 patienter är citerad.

Diagram över den relativa risken för dödsfall från sjukdomen, beroende på ålder, värde 1 motsvarar de genomsnittliga värdena för dödligheten. För att läsa något så här: vid 20 års ålder är den relativa risken för död i förhållande till 50-75 års ålder ca 0,05 (d.v.s. om risken för dödsfall för första etappen + låg risk (G1) är i genomsnitt 3% under en femårsperiod, sedan för 20 år gammal - 3% * 0,05 = 0,15%, det vill säga överlevnadsgraden är ca 99,85%, för en trettioårig man kommer den här siffran att vara 100% - 3% * 0,2 = 99,4%. Tvärtom, om mannen är 85, siffran blir ungefär 100% - 3% * 4 = 88%.). Om mannen är "fortfarande väldigt ung" så är prognosen för honom väldigt bra. Jag noterar att "femårig överlevnad" inte säger att din man kommer att dö under sjätte året - hon anser bara att andelen patienter som har bott samma fem år och inte har dött. Bland dem är det troligen ett mycket stort antal återställda, vem 50 kommer fortfarande att leva.

Bristen på information om de återställda har ett allmänt känt problem i sociologin, det överlevande systematiska felet: en person som behandlades för 10 år sedan från en viss sjukdom är osannolikt att trumpet den på Internet. Tvärtom är en person som har sjukdomsfall igen sannolikt att söka många olika åsikter och kommer att noteras på olika ställen. Detta fel uppkommer ofta, till exempel: "Alla byggnader från 1800-talet är mycket slitstarka, och nu är de byggda från go # and sticks". Det är faktiskt det starkaste kvar, och kommer fortsätta att stå, men de återstående 99,9% rivits eller förstörs, och inget intryck kan göras från dem - vi vet helt enkelt inte om dem.

Tillagt efter 2 minuter

Och ja, mina ord måste förstås med ett öga på de data som den behandlande läkaren säger, för Jag är en patient här med papillär karcinom i sköldkörteln i steg 1, och jag ger regelbundet råd som förmågan och kunskapen hos liknande kamrater i avsnittet endokrinologi. På ämnet, som jag studerade ca 20 minuter, kan jag inte vara tillräckligt kompetent. Tja, jag behandlar inte här. Lycka till!

Registrering: 01/24/2018 Meddelanden: 29

Tack. Jag önskar att du också blir av med denna sjukdom. smutsiga och grymma (

Registrering: 08/25/2017 Meddelanden: 279

Jag hoppas verkligen det redan: mellanliggande men tyvärr inte 100% korrekta tester, talar om minsta risk för återfall, högst - klinisk remission (ordet "botemedel" i onkologi används endast av charlataner, normala människor arbetar med graden av risk och överlevnad ), och kontrollen (med det maximala informationsinnehållet) kommer att vara på bara två veckor

Registrering: 01/24/2018 Meddelanden: 29

Jag är inte så "jordad" som du är) försöker räkna ut så mycket som möjligt.. för tillfället är det en förståelse att varje mellanliggande undersökning inte garanterar nästa samma resultat. med andra ord bor nu och var rädd..

Registrering: 08/25/2017 Meddelanden: 279

Ja tyvärr. Men beroende på scenen (enligt TNM talar en figur som I-IV om praktiskt taget ingenting) och andra testresultat (histologisk subtyp, genetiska mutationer, lokalisering, spridningsgrad etc.) är det möjligt att förutsäga eventuell utveckling av händelser och deras sannolikheter och använd sedan denna kunskap för att bilda en handlingsplan för var och en och koncentrera sig på tidig upptäckt av det mest möjliga negativa (det vill säga att göra analyser som kommer att "se" vid dessa potentiella återfallssoner, det vill säga det är ultraljud, blod, CT / M RT, eller något annat).

Jag är benägen att tro att patienten bör ha maximal information tillgänglig för honom för att fatta beslut, och förmågan att ta dem. Att lita 100% på doktorn i all sin behandling och "tro på framgång" är tyvärr ett sätt att Rysslands realiteter inte finns någonstans. Jag rekommenderar dig starkt att studera maximalt allt relaterat till denna sjukdom, så att det åtminstone kommer att finnas frågor om läkaren, på grund av okunnighet / motvilje eller av objektiva skäl, gör något inte enligt protokollet. Under min behandling uppstod det mer än en gång, och inte två gånger, tyvärr.

Tillagt efter 5 minuter

Dessutom, i 100% av fallen - det första alternativet. Jo, det här är min historia, jag vill inte sprida den till alla. I allmänhet råder jag dig att bli informerad, särskilt i första etappen, när chanserna att överleva är så höga som möjligt, och för att förhindra ytterligare spridning är viktigast. På den tredje, fjärde är allt detta långt ifrån så viktigt: det är ofta inte frågan "långa och molnfria tiotals år av livet / möjligt återfall", men "hur mycket kvarstår".

Tillagt efter 31 minuter

Från de direkta råd som jag kan ge är att ta reda på de vanligaste områdena för metastaser av denna tumör och följ var och en av dem, dvs:

1. För att ta reda på vilka smärre symptom som orsakar neoplasmer i dessa områden och övervaka deras utseende (symtomen på metastaser är nästan identiska med symptomen på de primära cancerna i dessa områden, vilket förenklar systematiseringen av information).
2. Gör regelbundet ultraljud av regionala och andra omgivande lymfkörtlar, vilket påverkar tumören (symptomen på lymfkörtlarna ger inte);
3. Om en tumör är hormonaktiv (det är inte specifikt njurcancer, är det i princip - jag vet inte om din man har det) - övervaka hormonets nivå, om den växer - eliminera andra orsaker till tillväxten och omgående undersökas för återfall Det är möjligt att applicera systemisk behandling (kemoterapi) utan kliniska manifestationer av tumören (dvs om det inte är synligt på alla slags luckor) och att övervaka effekten av behandlingen med nivån av detta hormon. Naturligtvis är detta råd endast med en läkare.

Jag råder dig att leta efter information endast i välkända internationella vetenskapliga tidskrifter och europeiska / amerikanska accepterade behandlingsrekommendationer (så kallade riktlinjer), det finns inget att göra på webbplatser som Rakdlyapatienter, de skriver för att behaga målgruppen och vi behöver torr statistik. Ja, den "allmänna kunskapen" inom onkologi måste stramas, men detta är en oundviklig betalning för överlevnad. Om möjligt, dra upp engelska, eller hitta någon som kan söka och översätta sådan information. Ta det här som en fortsatt professionell utveckling på jobbet - hur du måste vara "på händelsens våg" för att stanna på arbetsmarknaden, och då måste du vara medveten om de senaste behandlingsmetoderna för att kunna leva. I Ryssland är det ofta accepterat att behandla samma åtgärder som använts 10, 20, tom 30 år sedan, och för maximal effektivitet är det nödvändigt att behandlas med dagens. Det var lite lättare för mig, jag är en programmerare, och vi har engelska - inte ett andraspråk, men det första

Tja, och hoppas på det bästa - det förhindrar aldrig.

Fråga-svar Sida №27

Hittade recensioner: 46129

  • Fråga: # 79715
  • Frågar: Andrey (St Petersburg, Ryssland)
  • 2018/08/08
  • 19:08
Hej, jag har en tumör i min rätt testikel, doktorerna sa att operationen skulle vara att ta bort testikeln själv, jag försökte den på, men efter operationen lämnade jag testikeln och tog bort tumören, eftersom Inga cancerceller upptäcktes, men en vecka efter operationen, under självgranskning, finner jag att det inte är en förstorad testikelstorlek, jag hittade något utländskt, som om det förutom en förstorad testikel, något "fäst" till den och om storleken på testikeln standardstorlek. Frågan är vad är det och vad ska jag göra? Kommer det att gå över sig själv, eller är jag dömd att gå med ursäkt för uttrycket "potatis" i en mask? Ämne: Testikulärt cancer
  • Fråga: # 79714
  • Frågor: Svetlana (Brest)
  • 2018/08/08
  • 17:08
Min far diagnostiserades med prostatacancer T4N1M1 2016, operationen utfördes - kirurgisk kastrering, PSA minskade till 0,01, men sedan maj 2018 har PSA växit och idag 52, föreskrev kemoterapeuten prednison med docetaxel och oncourologist - estramustin 2/2 per dag. Fadern är 72 år gammal. Rådgör vad vi ska göra i vårt fall. Förmodligen parallellt är det nödvändigt att dessutom ta droger för att stödja kroppen, men vi rekommenderade inte något. Tack på förhand. Ämne: Alla frågor
  • Fråga: # 79713
  • Fråga: Irina (Pyatigorsk)
  • 2018/08/08
  • 13:08
Min son tillbringade flera år bodybuilding och tar steroider okontrollerbart, han har nu testosteron vid 0 och hypogonadism, behandlades som rekommenderat, hackad gonadotropin enligt regimen och tog Clomid som rekommenderat och ännu längre än 2 månader., testosteron är fortfarande vid 0, vad som annars kan göras, kan starta samma kurs igen eller vänta. Son på 30 år Ämne: Alla frågor
  • Fråga: # 79712
  • Fråga: Eugene (St Petersburg, Ryssland)
  • 2018/08/08
  • 09:08
Hallå Jag skulle vilja veta, i din klinik utförs operationer för att öka penisvolymen. Intresserad av en ökning av volymen, långa drag. Ämne: Alla frågor
  • Fråga: # 79711
  • Fråga: Alexander (Samara)
  • 2018/08/08
  • 08:08
Välkommen! Jag har en cyst av epididymis med rätt 2-2,5 cm, och på vänster sida finns det 3 mikrocystrar. Vad ska man göra i det här fallet? Ämne: Alla frågor

Inget att göra.

Moderatorens anteckning. Allmän information om spermatozoa finns här.

  • Fråga: # 79710
  • Frågor: Natalia (Kazan, Ryssland)
  • 2018/08/07
  • 21:08
Hallå Det var en fördröjning i menstruationen, det vill säga att cykeln var 57 dagar. Därefter utsåg gynekologen en analys för hormoner, ultraljud. Prolactin ökade (24,4). Ultraljud avslöjade en endometrial polyp (hypoechoic formation). Passerat hysteroresektoskopi, efter det såg unidox, dufaston och ljus indometacin. Sedan var jag ordinerad behandling (Derinat, gentamicin, Metrogil, B6, B12, tiosulfat). Och även Femoston med sled.tsikla. Hon gjorde en annan ultraljud - diagnosen av samma storlek av polypen men redan iso-ekogen formning. Vad man ska göra Ämne: Alla frågor
  • Fråga: # 79709
  • Fråga: tatiana
  • 2018/08/07
  • 13:08
Min far har en prostatacancer T3N1M1, en biopsi 2013. Sedan 2013 har Zoladex, zometa behandlats. Framsteg av hunden, en ökning av mts i benen. Nästa docetsel 12 kurser. Progressionen av hundens tillväxt, mts. Från november 2017 minskade Qandi Plus Radiopharmaceutical Samarium Dog från 900 till 30. För närvarande har hunden ökat till 100. OSG utan negativ dynamik i benen. Jag är orolig för PSA-tillväxten. Gradvis återkommer smärtan. Efter Qandi, vilken behandlingsregim kan jag återvända till? Eller alla system är uttömda? Tack på förhand för svaret. Ämne: Alla frågor.
  • Fråga: # 79708
  • Frågar: Andrey (Moskva)
  • 2018/08/07
  • 04:08
Kan du snälla berätta om minskningen av libido är relaterad till spermiernas kvalitet (i synnerhet med låg aktiv aktiva spermatozoider)? Ämne: Svaghet av sexuell lust, minskad libido.
  • Fråga: # 79705
  • Fråga: Tamara Solovyova (St Petersburgs stad)
  • 2018/08/05
  • 18:08
God eftermiddag Hur mycket passerar kontrollanalysen efter kursen Allokina från HPV? Ämne: Genital inflammation och sexuellt överförbara infektioner

Tyvärr bota allinkin inte HPV.

Moderatorens anteckning. Allmän information om HPV finns här.

  • Fråga: # 79704
  • Fråga: Yudaev Yuri Ivanovich (St Petersburg)
  • 2018/08/05
  • 15:08
Efter högdoserad stereotaktisk strålbehandling utfördes vid S. Berezin Clinic i november 2017. PSA-nivåerna sjönk stadigt från 1,688 till 0,37 i maj 2018. Då började han växa snabbt - 07.24.2018. PSA 0,51 i en vecka 07/31/2018 redan 0,62. Är detta ett återfall? Vad man ska göra Testosteron 1,8 mcg / l - under normal. Ämne: Prostatacancer

När det gäller återfall efter DLT, kan du inte oroa dig för PSA under 2,37 ng / ml.

Moderatorens anteckning. Om analysen av PSA kan läsas på länken.

Andros - urologi, oncourology,
gynekologi

Kontakta oss

197136, S: t Petersburg
Lenin str. 34

Allt du behöver veta om njurens kromofoba karcinom

Kromofob njurecancer anses vara en ganska sällsynt form av sjukdomen och detekteras i 4-10% av fallen. En malign tumör bildas från hjärnans skikt av njuren och diagnostiseras oftast i de första stadierna. Neoplasmen går sällan utöver kapseln och metastasering bildas inte ofta. Genom att avlägsna foci av den patologiska processen kan kromofob njurecancer härdas.

Innehållet

Patologiska funktioner

Njurens kromofoba karcinom anses vara ett av alternativen för njurcellscancer, och det utvecklas i kroppen av olika skäl. Det finns en liten aktivitet av tumörvävnad, så när cellerna utförs en speciell histokemisk studie färgas cellerna med ett specifikt färgämne.

Efter ämne

Vad är symtomen på en njurtumör?

  • Alena Kostrova
  • Publicerad 27 juli 2018 13 november 2018

Experter identifierar följande egenskaper hos den kromofoba subtypen av cancer tumörer:

  • långsam tillväxt;
  • låg sannolikhet för avlägsna metastaser;
  • frekvent kombination med onkocytom och utveckling av en blandad variant av tumören.

En tumör är en allvarlig fara för människors hälsa. Det är nödvändigt att genomföra en grundlig diagnos, vars resultat är viktiga för att välja det bästa behandlingsalternativet. Tidig behandling gör att du kan bli av med en farlig sjukdom och rädda en persons liv.

Orsaker till sjukdom

Läkare tror att de främsta orsakerna till utvecklingen av kromofobisk cancer är genetik och ärftlighet. Papillär typ av cancer kan inträffa under inverkan av följande faktorer:

  • alkoholmissbruk och rökning
  • övervikt och fetma
  • konstant exponering för kroppen av kemiska ångor och strålning;
  • okontrollerat intag av diuretika och smärtstillande medel.

Njurens kromofoba karcinom uppträder ofta som en följd av en minskning av kroppens försvar, diabetes och långvarig hemodialys. Dessutom kan faktorer som en ökning av blodtrycket, förekomsten av inflammatoriska processer i kroppen i njurarna, som förekommer i akuta och kroniska former, provocera sjukdomsprogressionen.

Symptom på patologi

Det finns två typer av kromofoba karcinomceller.

I stora polygonala kromofoba celler, som kännetecknas av riklig ljus cytoplasma, är cellväggar väl uttalade. Dessutom finns det mindre kromofoba celler med mindre cytoplasma. Kombinationen av dessa två typer av celler leder till utvecklingen av den klassiska versionen av kromofob njurecancer.

Tumörer där celler med starkt eosonofil cytoplasma är närvarande anses vara den eosonofila varianten av en kromofob tumör.

Onkologisk njurskada kan inte orsaka uttalade symtom, och speciellt i början av utvecklingen. Symptomologin hos sjukdomen blir märkbar även när tumören når en imponerande storlek och växer med metastaser i närliggande vävnader och organ.

Nyrecancer symptom recensioner

Hur man känner igen njurcancer i de tidiga stadierna

Under många år försöker man bota njurar?

Chef för Nephrologiska institutet: "Du kommer att bli förvånad över hur lätt det är att bota dina njurar genom att bara ta det varje dag.

Njurcancer är proliferationen av atypiska celler från njurvävnaden, vilket leder till dysfunktion i organ, anorexi, spridningen av metastatiska screenings i andra organ och vävnader. För närvarande, enligt statistik, är njurkarcinom rankad 10: e bland all onkopatologi. Förekomsten hos män är två gånger högre än hos kvinnor. Artikeln beskriver symptomen och behandlingen av njurcancer i olika steg.

klassificering

Det finns flera typer av klassificering som görs i diagnosen och är huvudmarkören vid val av terapimetoder. En typ av klassificering är baserad på studien av celler i njurens punktering eller kirurgiska material. Beroende på vilka celler som initierade tillväxten av en cancer, utmärks följande:

  • Rensa cellkarcinom i njurarna. Det rangerar först i frekvensen av förekomst bland njurcancer, frekvensen är upp till 85% av fallen. Framkallad från atypiska celler som fodrar nephronens proximala tubuli.
  • Kromofobisk cancer. Cancer växer från celler i samlingskanalerna, en sällsynt form av cancer, diagnos är möjlig i tidiga skeden före metastasering.
  • Kromofil cancer. Utvecklingen av patologi sker från det kortikala skiktet i njurens samlingssystem.
  • Papillär cancer. Carcinom sprids på bäcken-pan-enheten. Aggressiv kurs med snabb spridning av metastaser till inre organ.
  • Utifferentierad njurcancer. Nästens snabbast progressiva och aggressiva maligna cancer, karakteriserar det fjärde steget.

Karcinomatos av excretionssystemet, liksom alla onkologiska nosologies, är uppdelad i fyra stadier av njurecancer genom sin aktivitet:

För behandling av njurar använder våra läsare framgångsrikt Renon Duo. Med tanke på populariteten av det här verktyget bestämde vi oss för att erbjuda det till er uppmärksamhet.
Läs mer här...

  • Steg I Det kännetecknas av en tumör upp till 5 cm, som inte sträcker sig längre än organets gränser, utan screening av metastaser. Den mest gynnsamma prognosen, men sällan diagnostiseras på grund av brist på symtom.
  • Steg II Karaktäriserad av karcinom större än 5 cm, men inte mer än 10 cm, som redan påverkar kapseln i njuren, metastaseras inte.
  • Steg III. Det är en tumör på mer än 10 cm, som växer in i intilliggande organ i m-vävnaden, screening lymfkörtelmetastas på ett lymfogent sätt. Ljus klinisk bild gör att du snabbt kan diagnostisera patologi.
  • Steg IV. Är det mest ogynnsamma alternativet för prognosen, i histogrammet av punktligt eller postoperativt material, odefinierad cytos. Snabb tillväxt, multipel metastasering genom hematogen och lymfogen.

Kliniska manifestationer

Manifestationer av njurecancer i de tidiga stadierna är inte specifika. I första och andra etappen kan det vara en liten försämring av det allmänna välbefinnandet: ökad trötthet, sömnighet, aptit minskar något, en person förlorar vikt. I de inledande skeden är njurcancer symptom möjligt:

  • smärta i ländryggsregionen;
  • hyperhidros (ökad svettning);
  • kronisk trötthet och manifestationen av andra icke-specifika markörer.

I de senare stadierna, tredje och fjärde, uppträder huvudskyltarna för njurecancer:

  • Hematuri. Utseendet av blod i urinen är den viktigaste kliniska referenspunkten, vilket gör att patienten varnar och konsulterar en läkare. Isolering av blod inträffar i form av koaguler, kan åtföljas av hepatisk kolik. Hos kvinnor är detta kliniska kriterium mindre informativt än hos män. Så hos kvinnor, enligt statistiken, finns cancer oftare i senare skeden.
  • Smärt syndrom Det manifesteras av svåra spasmer i ländryggen, imiterar urolithiasis, men ibland är smärtan en konstant dragande eller pressande bältros i regionen till höger eller vänster njure. Kan utstråla till låret på den drabbade sidan.
  • Kroppsutbildning. Oftast i njurcancer hos barn (Williams cancer - en malign tumör hos njurarna). Utbildning är ofta ojämn på palpation, tät, kan springa, men oftare är det obevekligt, sällan smärtsamt. Abdominal asymmetri noteras, oftast är processen ensidig, men även vid bilaterala skador observeras asymmetri på grund av ojämn tillväxt.
  • Kakexi. En cancerpatient förlorar snabbt på grund av en kraftig minskning av aptiten.
  • Intoxikationssyndrom. Ökad kroppstemperatur, svaghet, åtföljd av sömnighet, apati, kronisk trötthetssyndrom. Den fjärde etappen kännetecknas av nekros och uttalade inflammatoriska processer i det drabbade organet på grund av en minskning av organismens reaktiva egenskaper, infektion tillsätts.
  • Syndrom kompression av den sämre vena cava. Volymetrisk bildning av retroperitoneal regionen kan blockera utflödet av blod genom den underlägsna vena cava, vilket leder till markerat ödem i benen, provar utvecklingen av åderbråck hos kvinnor och varicocele hos män. Kanske utveckling av trombos i nedre extremiteter, ofta djup, med palpation, en ökning av parenkymala organ: lever, mjälte. På den främre bukväggen kan ett "maneterhuvud" observeras - dilaterade vener i den främre bukväggen som utskjuter över hudytan.

Diagnostiska metoder

På grundval av kliniska data utarbetas en grundlig samling av sjukdomshistoria, livs och arvelig disposition, ytterligare forskningsmetoder för att bekräfta eller motbevisa en preliminär diagnos av njursjukdom:

  • Klinisk analys av blod. Nonspecifik forskning, registrering av anemi är möjlig, obetydlig lymfocytos, signifikant ökning av ESR.
  • Urinanalys. Makrohematuri, makroproteinuri, leukocyturi, cylindruri.
  • Ultraljud av njurarna och urinblåsan. Detektion av volymbildningen av retroperitonealutrymmet, möjlig upptäckt av cancerställen i ett tidigt skede.
  • CT eller MR. Det utförs inte bara inom bukorganen. Rekommenderad tomografi på bröstkorgen för att utesluta metastatiska skador.
  • Renal angiografi. Metoden är nödvändig för att visualisera blodtillförseln till tumörprocessen.
  • Excretory urografi. Gör det möjligt för dig att visualisera tredimensionell utbildning.
  • Biokemiska indikatorer. Njurparametrar (urea, kreatinin, glomerulär filtreringshastighet) avslöjar graden av nedsatt njurfunktion, kroniskt njursvikt.
  • Nålbiopsi. En invasiv metod för att diagnostisera den histologiska strukturen av karcinom utförs under kontroll av ultraljud.

Behandlingsmetoder

Nyligen har progressiva metoder utvecklats som används vid behandling av njurecancer, individuellt beroende på scenen och typen av cancerpatologi, väljas de mest effektiva systemen. Oftast utförs terapi med en kombination av flera typer av terapeutiska åtgärder:

  • Kirurgisk behandling;
  • Kemoterapeutisk behandling;
  • Immunologisk behandling;
  • Hormonbehandling;
  • Målad njurcancerbehandling;
  • Radioisotopstrålningsterapi etc.

Kirurgisk behandling

Idag är den mest effektiva terapeutiska metoden. Vid första och andra etappen utförs radikala verksamheter:

  • Njurresektion för cancer i första etappen (partiell borttagning);
  • Avlägsnande av njurarna i cancer i andra tredje etappen med revision och excision av de regionala lymfkörtlarna.

Palliativ ingrepp i fjärde etappen utförs för att minska symptomen på obstruktion av urinvägarna och klämma i närliggande organ, för att förlänga patientens liv.

Prognoser efter avlägsnande av njurcancer i första etappen är relativt fördelaktiga: överlevnaden av ca 90% av patienterna, den andra - upp till 70%. Samtidigt ges kemoterapi, strålbehandling eller andra innovativa behandlingsmetoder som tillåter patienter med cancer att leva ges enligt indikationer.

Självklart är det med njurcancerstadiet 4, hur många patienter som bor, det är omöjligt att förutsäga en femårs överlevnad på högst 4%. Medicinens huvuduppgift är i detta fall att maximera livskvaliteten.

Kemoterapeutisk behandling

Kemoterapi är baserad på användningen av läkemedel som kan undertrycka tillväxten av atypiska celler, minska blodtillförseln till en cancerousumör (Nexvar används vid palliativ terapi för att förhindra utseendet av nya kärl som ger njurcancer) och andra läkemedel.

Flera kurser rekommenderas, beroende på scenen och den histologiska strukturen hos tumören. Faktum är att kemoterapi läkemedel inte kan bota cancer, och används för att minska tumörvolymen. Denna metod utförs ofta före operation. Efter operationen föreskrivs kemoterapeutiska cytostatiska läkemedel för att förhindra återkommande tumörproliferation.

Polykemoterapi utförs med palliativ behandling vid terminalsteget för att minska utbildningsvolymen och lindra patientens tillstånd.

Strålbehandling

Det utförs som en palliativ behandling för att minska smärta, vilket förbättrar livskvaliteten.

Det används allmänt vid metastasering av cancerceller i benet, orsakar en minskning av volymen av metastas, minskar smärta och minskar risken för att utveckla många möjliga komplikationer. Genomförda kurser under 7-14 dagar beräknas dosen individuellt.

Ofta utförs en preoperativ kurs av strålterapi för att minska volymen av en malign neoplasma. I detta fall ska operation utföras inom de närmaste 48 timmarna.

Målad terapi

Målad terapi är en innovativ behandlingsmetod, som hypotetiskt kan bota patienter även vid fjärde etappen av cancer. Selektivt påverkar cancerberoende celler, samtidigt som den lämnar en hälsosam vävnad intakt.

Gör det möjligt för dig att översätta cancerpatologi i åldringsstadiet, särskilt i de första skeden av sjukdomen. Kanske användningen av metoden som monoterapi. Metoden är ny, och effekterna av användningen av riktade terapier har ännu inte studerats.

Symtom och behandling av njursjukdom

Det urogenitala systemet är ett viktigt element i människokroppen. Symtomen på njursjukdomar är mycket obehagliga. De kan vara generella och specifika, karakteristiska för vissa patologier.

  • De främsta orsakerna och typerna av sjukdomar
  • klassificering
  • Medfödda och ärftliga sjukdomar
  • Symtom på njursjukdom
  • Första tecken
  • smärta
  • Urinproblem (dysuri)
  • Urin förändras
  • Temperaturökning
  • Blodtryck hoppar
  • Illamående och kräkningar
  • svullnad
  • Hudförändringar
  • Symtom beroende på överträdelsen
  • nefrolitiasis
  • glomerulonefrit
  • pyelonefrit
  • Polycystisk njursjukdom
  • nephroptosis
  • dystopia
  • hydronefros
  • Njur tuberkulos
  • Tumörbildning
  • Njurcancer
  • Njurinsufficiens
  • diagnostik
  • behandling
  • Strömprincip
  • Drogterapi
  • Örter och sjukgymnastik
  • förebyggande

Utvecklingen av utsöndringssystemet minskar nivån på patientens dagliga liv. Därför måste du rådfråga en läkare vid de första tecknen på obehag vid urinering.

Nefrologen kommer att ordinera adekvat terapi och förklara för patienten hur man behandlar njurarna och förhindrar komplikationer hemma.

Urinsystemet utför ett antal vitala funktioner. Huvudfrågan är borttagning av giftiga ämnen från kroppen, tryckkontroll och reglering av blodets kvantitativa sammansättning. I medicin finns det många urologiska patologier. Taktik vid njursbehandling beror på sjukdomens symtom och svårighetsgrad.

De främsta orsakerna och typerna av sjukdomar

Njurens patologi i medicin kombinerad med begreppet nefropati. De drabbas av 2-3% av världens befolkning. Andelen unga patienter är ungefär 60%.

Orsakerna till njursvikt kan vara följande:

  • Primär lesion av nefroner av bakterier och virus.
  • Sekundär - i övergången av patogenen från en avlägsen skada till den skadade njureparenkymen.
  • Exogena: Salter av tungmetaller (bly, vismut och även kvicksilver) och ett antal droger.
  • Endogena: patologiska fraktioner av hemoglobin.

Störmer metabolismen och njurcellerna.

Inträffar på grund av en överträdelse av intrauterin utveckling.

Med skador på njurarna och andra organ lider. På grund av nedsatt filtrering förblir giftiga ämnen i blodet och skadar andra system. Leveren påverkas huvudsakligen.

klassificering

I medicin finns det ingen enhetlig klassificering av njursjukdomar. I den terapeutiska profilen är dessa patologier delat upp i enlighet med kliniska tecken på:

  1. Glomerulopati. Karakteriserad av en primär lesion av njureglomeruli.
  2. Tubulopati. Inblandning av tubuler i den patologiska processen är inneboende i dem.
  3. Renalstrom sjukdom.
  4. Anomalier av utveckling.
  5. Tumörer: adenom, cancer, metastaser.
  6. Metaboliska abnormiteter - urolithiasis.
  7. Vaskulära störningar: Njurartär trombos, ischemi och orgainfarkt.

Sjukdomar i excretionskanalen kan förekomma hos barn och vuxna. Hos spädbarn kommer nephrons lesioner sannolikt att leda till kroniskt njursvikt eller dödsfall. Upptäckten av sådana patologier hos nyfödda indikerar deras genetiska natur.

Medfödda och ärftliga sjukdomar

På grund av utvecklingen av biokemiska studier och analyser av njurens patologi detekteras i tidig barndom.

I pediatrics är en noggrann diagnos svår. I ett spädbarn är ett antal sjukdomar svåra att skilja, eftersom de liknar nefrit med flödet. Därför kallas njurskador hos spädbarn nephropati.

Dessa ärftliga sjukdomar uppträder hos ett barn från 1-2 år. Skador på kroppens filtreringsfunktion är grunden för utvecklingen av mineralstörningar. Muskuloskeletala systemet och nervsystemet lider först. Sådana barn behöver särskild vård från födelsetiden.

Symtom på njursjukdom

Urinvägssyndrom manifesteras i två grupper av symptom: Allmän och smalare, karakteristisk för vissa patologiska processer.

För behandling av njurar använder våra läsare framgångsrikt Renon Duo. Med tanke på populariteten av det här verktyget bestämde vi oss för att erbjuda det till er uppmärksamhet.
Läs mer här...

För doktorn är den kliniska bilden viktig för att göra en korrekt diagnos. Du kan inte bota en person utan att bestämma platsen och orsaken till vävnadsdysfunktion.

Vanliga symptom är karakteristiska för ett brett spektrum av patologiska processer: infektioner, inflammation, onkologi, metaboliska störningar, hormonella störningar och så vidare. Njurarna får inte påverkas alls.

Att särskilja urologiska sjukdomar från andra grupper uppmärksammar läkare på syndrom - symtomkomplex. Diagnos baseras på en kombination av vissa syndrom.

Första tecken

Uppkomsten av njursjukdom åtföljs av generell sjukdom, svaghet, trötthet, sömnighet och humörsvängningar. Detta tillstånd är också karakteristiskt för att en förkylning uppstår.

Tidiga symptom inkluderar också:

  • Smärta.
  • Urineringstest.
  • Förändringar i urinen.
  • Temperaturökning.
  • Differentiellt blodtryck.
  • Illamående, kräkningar.
  • Hudförändring.
  • Svullnader.

I de flesta fall är det lätt att bota njursjukdomar i början. Patienter ignorerar emellertid dessa symptom, skyller allt på trötthet eller tillfällig oändlighet.

VIKTIGT! Sådana klagomål till läkaren behandlas av tjejer under graviditetens andra trimester. Njurarnas arbete försämras på grund av organens kompression genom det utvidgade livmodern.

Eventuellt obehag i ländryggsregionen kan indikera närvaron av urolithiasis.

Under exacerbation - renal kolik - är smärtan så intensiv att en person börjar rusa runt i rummet, inte hitta en hållning för att lindra lidandet.

Detta syndrom är ett hemskt tecken på cirkulationsstörningar hos nefroner.

VIKTIGT! För osteokondros är smärta i ländryggsregionen också karakteristisk. För att skilja dessa sjukdomar, bör man komma ihåg: i fall av ryggradsspiral lindrar adoption av tvångshållning lidande, med njurkolik finns ingen förbättring, en person rusar runt i rummet.

Urinproblem (dysuri)

Tilldelningen av urin störs på grund av överlappning i urinröret eller urinledaren. Ett hinder kan vara ett hematom, en sten eller en tumör.

Dysfunktion i det perifera autonoma nervsystemet tillåter inte tömning av urinblåsan.

Hos män kan en förstorad prostatakörtel klämma urinröret.

Urin förändras

Urinfärg är också en markör för njurskador.

Hematuri detekteras i närvaro av stenar, tumörer eller inflammation i utsöndringsvägarna.

Om blod observeras i urinets första del, så är urinröret skadat, och om i sista delen, då blåsan (cystitis).

VIKTIGT! Användningen av färgämnen kan också ge ett falskt positivt resultat av hematuri.

Temperaturökning

Värme orsakar smittsamma sjukdomar eller inflammation. Bara förlita sig på denna indikator är inte värt det.

Blodtryck hoppar

Skillnader i blodtryck kan vara associerade med sjukdomar i hjärt-kärlsystemet eller med binjurens patologi.

Om nefron påverkas kan deras filtreringsfunktion inte genomföras fullständigt. Vätskan från kroppen utsöndras långsamt och överflödar blodbanan. Som ett resultat stiger trycket upp till en hypertensiv kris.

När njurstrukturen bryts ner, försämras dess funktion. Filtret blir genomträngligt, proteiner lämnar kroppen, drar vatten ner. Som ett resultat sjunker trycket.

Dessa två mekanismer och orsak hoppar blodtryck.

VIKTIGT! Om njurarnas filtreringsförmåga störs, finns risk för att utveckla njuranemi.

Illamående och kräkningar

Detta symptom är karakteristiskt för pyelonefrit och njurkolik. Biverkningen förvärras på grund av förgiftning med kväveföreningar som inte elimineras från kroppen.

När upprepade kräkningar fortskrider, utvecklas dehydrering. Volymen av cirkulerande blod faller, och följaktligen blodtryck.

svullnad

Extrarenala symptom är också karakteristiska för patienter med njursjukdomar: Puffy ansikte och påsar under ögonen. Patienterna själva kan inte märka ändringarna. För läkare med urologisk profil är dessa symtom en ljus indikator på njurpatologi.

Svullnad av armar och ben sker speciellt på morgonen. På natten, under sömnen, alla våra kroppssystem "slappna av". Njurarna är ännu mindre aktiva. Därför överflödar kroppen med vatten.

Hudförändringar

Eftersom njurens filtreringsfunktion är nedsatt kan giftiga ämnen inte lämna kroppen och förgifta det. Allt detta återspeglas i hudens tillstånd.

Med glomerulonefrit är de torra och bleka.

En gulaktig nyans indikerar lever-njursyndrom.

Symtom beroende på överträdelsen

Varje sjukdom har sin egen kliniska bild. Läkaren uppmärksammar patientens klagomål och hans utseende. För en erfaren specialist kan det vara tillräckligt för att göra en diagnos utan ytterligare undersökningar.

nefrolitiasis

De viktigaste symptomen är: ryggsmärta, hematuri, pus i urinen.

Med en liten storlek kommer stenen sannolikt att självutmatas.

glomerulonefrit

Det är en njursjukdom med en primär lesion av glomeruli.

  • Minskad urinutgång.
  • Hematuri.
  • Svullnad i ansiktet.
  • Ökat blodtryck.

Ibland förekommer vanliga symptom: frysningar, aptitlöshet, svaghet, ryggsmärta.

pyelonefrit

Denna njursjukdom kännetecknas av en ökning av temperaturen upp till 40 ° C mot bakgrund av en akut infektionsprocess. Patogener är oftare stafylokocker och E. coli.

Typiska tråkiga värk i smärtbenen. Allmän sjukdom: Svaghet, slöhet, illamående.

Patienten klagar över frekventa uppmaningar, särskilt på natten. Det finns smärta i slutet av urinering eller efter det. Urin mörk i färg, grumlig.

Polycystisk njursjukdom

Detta är en medfödd anomali.

Hos spädbarn utvecklas symtomen snabbt, barnet kan dö.

Gradvis ersätter cystor hela njursparenkymen, vilket leder till att den inte uppfyller sin funktion. I början kan ett organ bli sjuk, om det lämnas obehandlat, rör sig processen till andra sidan.

nephroptosis

Patologisk patologisk förflyttning åtföljs av långvariga smärtor som utstrålar buken. Vid återkomsten av kroppen till sin normala position försvinner obehaget.

Läkaren kan rekommendera att bära bandage (elastiskt bandage) på nedre delen av ryggen.

dystopia

Medfödd missbildning, där njurarnas placering störs. Kan vara asymptomatisk eller med tråkig smärta i stället för förskjutning av organ.

hydronefros

Nedsatt utflöde av urin hos en patient kan expandera njurens hålighet, vilket orsakar buksmärtor.

Urinering är vanligare och åtföljs av en känsla av obehag. Hematuri noteras.

Ljuset, en gren och yttre könsorgan kan vara sjuk.

VIKTIGT! Patienter med hydronephrosis föredrar att sova på magen. I denna position förbättras urinflödet från den drabbade njuren, abdominaltrycket jämnas och smärtan minskar.

Njur tuberkulos

Levande specifika symptom markeras inte. I det tidiga skedet finns generell sjukdom, en ökning av kroppstemperaturen till 37 ° C. Mjuk smärta i nedre delen av ryggen.

Patienten noterar urin och hematuri störningar.

Så snart nekros av njur parenchymen börjar, finns det en skarp, outhärdlig smärta karakteristisk för njurkolik.

För diagnos krävs urinalys för att detektera mycobacterium tuberkulos.

Tumörbildning

Cancers är farliga latenta. En neoplasma under lång tid kan inte kännas. Identifiera det på ett tidigt stadium är bara möjligt med hjälp av laboratorieforskning.

I senare skeden är tråkig smärta i ländryggsregionen. Intensiteten ökar dramatiskt med tumörens fall.

Njurcancer

Sjukdomen är mestadels asymptomatisk och detekteras av en slump när patienten besöker läkaren av en helt annan anledning eller under en medicinsk undersökning.

HJÄLP! Cancer - en malign neoplasm från epitelet.

Huvudskyltarna förekommer i avancerade fall. Den huvudsakliga triaden av symtom i en njurtumör:

  • Total hematuri. Hela urindelen är röd. Egenskapens särdrag är att det uppstår mot bakgrund av fullständig människors hälsa. Hematuri kan försvinna under en längre tid. I detta avseende gäller patienten inte på kliniken.

VIKTIGT! Bara i njurcancer kan blodproppar komma ur urinröret.

  • Tumör. Det kan palperas. Små tumörer diagnostiseras av ultraljud.
  • Smärtan av någon art. Det förekommer i 50% av fallen.

Njurcancer följs ofta av vanliga symtom på urologiska sjukdomar.

Njurinsufficiens

Den kliniska bilden varierar beroende på de fyra faserna av patogenesen:

  1. Svaghet, sömnighet, anorexi.
  2. Minskade dagliga diureser, kräkningar, diarré. Patienten hämmas, kan falla i en koma. Det finns risk för att lunginflammation eller sepsis utvecklas.
  3. Med okomplicerad kurs återhämtar patienten sig. Den kliniska bilden är suddig.

Med rätt integrerat tillvägagångssätt är det möjligt att bota njurinsufficiens. Men den kroniska karaktären av sjukdomen är sannolikt att utvecklas.

diagnostik

Om njursjukdom misstänks krävs följande undersökningar:

  • Allmän och biokemisk analys av blod och urin.
  • Excretory urografi med kontrast.
  • Ultraljud av njurarna.
  • Röntgenundersökning i två projektioner.
  • CT. Det används huvudsakligen för att bestämma lokaliseringen av tumören.

Tidig diagnos och behandling minskar risken för komplikationer. Därför är det lämpligt att omedelbart kontakta en läkare när de första symptomen på excretory paths visas.

behandling

Efter diagnosen sjukdomen ordinerar läkaren läkemedelsbehandling.

I det akuta skedet kommer terapeutisk kostnäring att bidra till att minska bördan på njurarna. Ytterligare metoder för snabb återhämtning av kroppen är intaget av växtbaserade och fysioterapi.

HJÄLP! Medicin kan hjälpa till med psykosomatics. Detta är en alternativ riktning som studerar inflytandet av tankar om förekomsten och sjukdomsförloppet. Det sprider sig mycket på människor med onkologi och sterilitet.

Enligt mentalmedicinens idéer beror återhämtningen av en person direkt på hans positiva eller negativa psykiska inställning.

Strömprincip

hjälper till att lindra njurarna och lindra patientens tillstånd.

Dess huvudregler är:

  • På menyn bör råvaror förekomma. Bra rensar kroppen hirs.
  • Minska mängden salt som konsumeras till 2 nypa för hela dagliga kosten.
  • Många måltider (upp till 5-6 gånger om dagen) i små portioner. Små barn bör matas oftare.
  • Per dag högst 1,5 liter vätska. Denna volym omfattar buljonger, te och andra drycker.
  • Eliminera alkohol.

Förteckningen över förbjudna livsmedel: baljväxter, svampar, fettkött, kryddiga rätter, rökt kött, choklad.

I den postoperativa perioden och i smärtornas höjd föreskrivs fasta läkare (ej mer än en dag!) Det minskar belastningen på utsöndringsorganen.

Drogterapi

I händelse av njursjukdom, är behandlingen att eliminera orsaken och lindra symtomen.

Tabletter hjälper inte alltid.

När en tumör eller en sten finns i njurarna, är det oftast läkare som tvingas tillgripa en kirurgisk behandlingsmetod.

I avancerade fall med progression av komplikationer och vävnadsnekros krävs resektion eller borttagning av hela organet.

Örter och sjukgymnastik

Förutom mediciner för att lindra symtomen på njursjukdom och förhindra komplikationer, rekommenderas att använda beprövade traditionella metoder.

Alternativ för effektiva avgifter:

  • Flera konst. skedar av löv av lingonberry, nässla, mint och majssilke koka i 1,5 liter vatten. Ta en tredje kopp 2-3 gånger om dagen.
  • Samlingen omfattar enbärsbär, maskrosrot och björkknoppar. En matsked örter sätts till ett glas kokande vatten och infunderas i 1-2 timmar. Ta 1 msk. sked efter varje måltid.

VIKTIGT! Innan du använder folkläkemedel måste du konsultera en läkare.

Behandling av njurar är möjlig med hjälp av läsk. Anjon av kolsyra tar bort överskott av klor och natrium från kroppen. Som ett resultat minskar svullnaden, blodtrycket minskar.

Recept: I 1 kopp varmt vatten tillsätt 1/5 tsk sodavatten. Drick lösningen innan du äter.

Efter att ha minskat de mest akuta fenomenen tillämpas fysioterapeutiska procedurer:

Om alla medicinska rekommendationer följs, återhämtning sker snabbt och utan konsekvenser.

förebyggande

Njursjukdom är extremt obehaglig. Odragen smärta dränerar patientens nervsystem. Behandlingen av sjukdomen är inte heller övergående. Någon är konfigurerad för att behålla sin hälsa.

För att förhindra njurskador, följ bara några rekommendationer:

  • Regelbunden måttlig fysisk aktivitet: motionsterapi, dans, simning. Detta är särskilt viktigt för äldre människor.
  • Förekomsten i den dagliga kosten av hälsosam mat: grönsaker, frukt, mejeriprodukter, fisk.
  • Gravida kvinnor bör minska mängden salt som konsumeras.
  • Bastu tillgång. "Torr" värme stimulerar blodtillförseln till organen och förbättrar njurens filtreringsfunktion.
  • Användningen av 1,5-2 liter vätska per dag.
  • Antagandet av knä-armbågshållning för att underlätta organens arbete.

Förebyggande av njursjukdom reduceras för att upprätthålla en riktig livsstil. För att upprätthålla hälsan är det värt att lyssna oftare i kroppen: om även små symptom på njurskador uppstår bör du omedelbart rådgöra med din läkare. Flickor under graviditeten bör vara mer uppmärksamma på förändringar i urinvägarna.

Njurcancer symptom tecken

Njurcancer är en neoplasma bestående av maligna celler som kan metastasera till intilliggande organ. Detta är den vanligaste onkologiska skadorna i njurvävnaden.

Njurarna, som alla andra organ, består av vävnader. Följaktligen bildas vävnader från miljoner celler som är i en viss ordning. Med utvecklingen av cancer i en av njurarna uppstår genetiska abnormiteter, och celler börjar slumpmässigt dela, förlora förmågan att apoptos.

I själva verket hänvisar apoptos till självförstöring av celler som programmeras av kroppen, utan att det inre innehållet släpps ut i miljön. Det är, som ett resultat av ett fel i kroppen, maligna tumörer börjar växa, vilket är mycket svårt att stoppa. Utseendet på metastas är associerat med migreringen av muterade celler genom hela kroppen. Överväxt maligna celler invaderar blodkärlen och orsakar cancer.

3 huvudtyper av tumörer

Tumörer kan bildas i njurskyddet eller parenkymen.

Neoplasmer är indelade i flera typer:

  1. Godartad - utvecklas mycket långsamt eller frys i början. Presenteras av följande typer: adenom, lipom, angiomyolipom. Kan ske på egen hand eller efter enkel behandling. I vissa fall återföds till malign, så du kan inte lämna dem utan uppmärksamhet.
  2. Malign - orsaka allvarlig smärta och njurecancer. Diagnostiserad i 9 fall av 10.
  3. Metastatisk - sekundär, framträder efter att ha flyttat cellerna som orsakade dem från det primära fokuset mot kroppens vävnader.

Njurcancer har flera histologiska typer - det vill säga det påverkar olika typer av vävnad. Baserat på egenskaperna hos den upptäckta patologin väljes behandlingsmetoden. Beroende på tumörens histologiska struktur finns sex typer av njurekarcinom:

  1. Granulär cell - bildad i parankymen av organet. Det förekommer i 10% av fallen. Den vanligaste bland medlemmar i Negroid-rasen.
  2. Adenokarcinom eller körtelcancer - växer på organ med glandulär struktur och slemhinnor. När det bildas metastaser påverkas nästan alla organ.
  3. Chromophobic - ligger i den centrala delen av njuren eller är lokaliserad i cortexen. Denna form är sällsynt, endast 5% av fallen.
  4. Klart celladenokarcinom är den vanligaste typen. En malign tumör som snabbt växer i storlek, men är lätt behandlad i sina tidiga skeden. Patologi börjar utvecklas när epitelceller som täcker tubulärets inre hålrum och uppsamlingsrör är återfödda till en ny tillväxt.
  5. Rörformig cancer är en sällsynt form, njurtubarna påverkas. Svårt att tolerera, läkares prognoser är vanligtvis en besvikelse.
  6. Papillär cancer är en patologi av celler i njurehålan, ansvarig för ackumulering och utsöndring av urin. Det händer av två typer: flera - när flera fokier av tumörtillväxt detekteras och en enda - när det bara finns en foci av en neoplasma.

symptom

I den första etappen kan en person känna sig helt frisk. Men när patologin utvecklas uppträder sådana manifestationer:

  • ökad kroppstemperatur, inte faller mer än två veckor;
  • ryggsmärta
  • vener som ligger under huden är förstorade, kan ses genom huden;
  • plötslig viktminskning trots tillräckligt med kalorier;
  • blod i urinen eller avföring
  • leverproblem
  • uppblåsthet;
  • en hosta som inte går längre än tre månader
  • arteriell hypertoni;
  • Om tumören växer kan den kännas i bukhålan;
  • I det avancerade skedet finns det ont i benen, en ökning av lymfkörtlarna i nacken, en nedbrytning, svullnad i benen.

För en noggrann diagnos krävs laboratorieforskning. En punkteringsbiopsi bör avslöja följande:

  1. Erytrocytförhöjda nivåer.
  2. Smärta i sidan.
  3. Nya tillväxter är palperade.

Orsaker till sjukdomen

Processen för celldelning och förnyelse kan vara störd av cancerframkallande ämnen, negativa yttre faktorer och skador. Fram till idag har forskare inte kunnat fastställa etologin för onkologins utveckling. Det finns emellertid vissa kategorier av risker:

  • Diagnostiseras oftare hos män än hos kvinnor, som oftast manifesteras vid 55-60 årsåldern.
  • överviktiga människor är benägna att onkologin;
  • virala sjukdomar väcker utveckling av tumörer;
  • diabetiker i riskzonen, personer som har nedsatt insulinproduktion eller absorption
  • Rökning utlöser cancer;
  • Risk ökar hypertoni och tar droger som minskar trycket.
  • felaktig näring - missbruk av produkter med kemiska tillsatser och konserveringsmedel, överskott av kött och olja i kosten.
  • tar analgetika, som inkluderar fenacetin och diuretika;
  • de skadliga effekterna av ultraviolett eller joniserande strålning;
  • ärftliga patologier;
  • arbetar i farlig produktion med farliga kemikalier.

diagnostik

Det är viktigt att genomgå en undersökning. En person kan i flera månader inte gissa att njurcancer har börjat i hans kropp. Först efter att tumören når en imponerande storlek börjar patienten känna obehag. Om du inte snabbt blir av med tumören kan den bilda metastaser. Neoplasmen kan detekteras efter att ha genomfört en fullständig studie:

  • magnetisk resonans beräknad tomografi;
  • tar blod och urintester
  • intravenös urografi;
  • biopsi.

behandling

Det är omöjligt att bli av med en sådan allvarlig sjukdom. Terapi är ordinerad av kvalificerade onkologer. Idag är den mest effektiva behandlingen för cancer operation. Kirurgen tar bort det drabbade organet helt. Om cancerceller infekterar andra organ, avlägsnas de också.

För icke-kirurgisk avlägsnande av sekundära formationer och i början av cancer kan konservativ behandling utföras:

  • stoppa tillväxten av maligna tumörer genom kryostruktion - införandet av flytande kväve i neoplasmen samt strålbehandling - radioemission hindrar tillväxt av en tumör i njuren.
  • neutralisering av cancerceller med användning av radiofrekvensablation;
  • Målad terapi - införandet av specialdroger.

Om patienten har vägrat operation eller vill minska sannolikheten för metastasering, föreskrivs han kemoterapi. Det är inte ett substitut för kirurgi, men det hjälper om det finns en bestående eftergift. Bland nackdelarna med kemoterapi är biverkningar, inklusive håravfall.

Strålbehandling mot njurcancer görs med hjälp av röntgen- eller neutronstrålning. Trots att metoden är radioaktiv är den effektiv.

Immunoterapi hjälper till att öka kroppens försvar och resistens mot sjukdom. Det är av två typer - specifika och icke-specifika. Den första innehåller läkemedel baserade på tumörceller, och den andra är interleukin och interferon. Att äta färsk frukt och grönsaker minskar risken att utveckla cancer.

klassificering

Varje typ anges med ett specifikt index. Tumörer indikeras med en alfanumerisk tresiffrig kod. Denna klassificering är ganska bekväm.

Avkodning av TNM-systemet:

  1. T - visar primärtumörens närvaro, storlek och placering.
  2. N - Anger graden av skada på lymfkörtlarna, där patologin utvecklas i första hand.
  3. M - beskriver hur mycket njurecancer har trängt in i organen. De vanligaste skadorna är lungor, ben.

stadium

Graden av utveckling av sjukdomen indikerar nivån av maligna skador. Totalt finns det fyra steg:

  1. Utbildning växer inte bortom det drabbade organet - njurarna.
  2. Neoplasmen groddar en njurkapsel, metastasering är inte.
  3. Metastasering av tumören till lymfkörtlarna. I vissa fall uppstår spiring i den ihåliga inferiorna eller renala venen.
  4. Utseendet av avlägsen metastas, tumörets spirande i angränsande organ, binjurens vävnader påverkas inte.

I 90% av fallen kan cancer botas helt. I kampen mot det är alla stadier viktiga - diagnos, korrekt identifiering av tecken på manifestation och strikt följsamhet vid behandlingsregimer. Eftersom njursjukdom har symtom som liknar tecken på många andra sjukdomar, beror det mycket på patienten själv. En person måste känna att hans kropp är fel, lyssna på dig själv. Vid en okänd etiologi av sjukdomen är det lämpligt att använda flera typer av diagnostik. Till exempel magnetisk resonansbilder, olika urin- och blodprov, ultraljud, röntgenstrålar.

En hälsosam livsstil är viktig för förebyggande. Först och främst bör toxiner från kroppen elimineras i tid. För detta krävs en god tarmfunktion. Dieten ska innehålla både fetter och proteiner och kolhydrater, liksom alla nödvändiga vitaminer och mineraler. Med en normalt fungerande tarm, kommer ingen slagg att bildas, som ofta är orsaken till sjukdomen.