Ämne: Marvah Ohanian - negativa recensioner

Författare: Oganyan M.V.

Oganyan Marva Vagarshakovna - allmänläkare och biokemist. 1973 fått en examen - Kandidatexamen för biovetenskap, en uppsats om ämnet "Biochemistry of the hypothalamus hormones". Ett nytt hormon med koronar aktivitet upptäcktes.

Hon arbetade i klimatorterna i Armenien som läkare - balneolog och fysioterapeut. Sedan 1980 Han håller för närvarande på en föreläsningskurs om näringskemi och naturläkemedel i Jerevan, Moskva, Rostov, Stavropol och Krasnodar. Sedan 1987 bor i Krasnodar, tar emot patienter. Hittills har över 10 tusen patienter helt av med sådana problem som allergier, högt blodtryck, astma, Bechterews sjukdom, kronisk trötthet, diabetes typ 1 och 2, övervikt, huvudvärk, mastopati, infertilitet.

Marva Vagarshakovna populariserar naturopatiska (naturliga) behandlingsmetoder. Den är tryckt i periodisk press, 2004 publicerade den 2 böcker - "Praktisk dokters referensbok" och "Gyllene regler för naturmedicin".

Föreläsningar och trycksaker Marwa Vagarshakovny kombinerar idén om integriteten av den mänskliga kroppen och dess enhet med miljön, den ekologiska tolkning av förekomsten av sjukdomar hos människan och dess botemedel, det är onödigt att högspecialiserad metod för behandling av sjukdomar, liksom läkaren ansvarar för mänskligt liv från födseln till ålderdomen.

Finns det dem som återhämtade sig från Marvah Ohanian-systemet?

Finns det de som återhämtade sig och förbättrade sin hälsa i Marvah Ohanian-systemet?
Jag lärde mig nyligen om hennes system att rengöra kroppen, mycket intresserad, jag vill försöka
Skriv dina resultat

har du rensat och mat ändrats?

Jag kan berätta själv.
Jag försöker mestadels hålla fast vid sina näringsmässiga rekommendationer. Först och främst spårar de syrabasbaserade egenskaperna hos mat, äter stora mängder råa grönsaker och frukter, och vägrar kött. För att vara ärlig börjar jag tänka på att undvika mejeriprodukter. Hittills minskar bara deras antal. Jag kan inte neka choklad, det här är en mycket svår fråga. Också uppmärksamma livsmedlets kompatibilitet och speciellt matintag vid olika tider på dagen. Ibland ordnar jag "fasta dagar" för mig själv, jag försöker att inte äta.
Mycket bevis på hennes ord visas nu i verk av västerländska läkare. Inklusive, O. Warburg fick nyligen Nobelpriset i medicin för indirekt att bekräfta hennes "teori om pus".

Marva Ohanian kroppsrengöring hemma: personlig erfarenhet 14 dagar

08/29/2017 Viktoria Soldatova Om mig och min familj

Här kommer jag berätta för min historia, jag kan till och med ringa en recension, cirka 14 dagar med nästan ingen mat. Jag ska kort beskriva varför detta var gjort, hur processen gick och vad resultaten var. Metoden som utvecklats av Marvah Ohanian, rengöring av kroppen hemma borde hjälpa mig att bli av med allergier och astma.

Hej mina kära läsare, den här artikeln är inte helt normal för mina barns blogg. Men ibland skriver jag personligen om mig själv och det är just det. I juli gick vår familj på semester till havet. Vila var stor, men inte tillräckligt, vi kunde bara ha råd med 7 dagar. Jag återvände full av styrka och planer för nya artiklar, och plötsligt föll min trötthet på mig, den befintliga allergin bröt ut med en sådan kraft att jag inte släppte sanitetsbindorna ur mina händer.

För att samla tankar bestämde jag mig för att besöka flera vänliga bloggar och läsa artiklar skrivna av dem. Och då började jag tydligt inse att min hjärna inte fungerar som förväntat! Sinnet tycktes vara i dimma, automatiska rörelser, gick till köket - jag glömde varför och gick, det var dags att studera med min son - jag kom ihåg att jag inte förberedde material för det. Hon började bli arg på sig själv, även om hon förstod att detta var direkt relaterat till allergier. Hon var redo att gå till apoteket för piller, eftersom ögonen kom över information om att rensa kroppen.

Varför bestämde jag mig för att använda den här metoden

Vid den tiden var jag redo för någonting, men jag accepterar inte dieter, eftersom mitt humör börjar rida, vilket påverkar relationen med nära och kära. Efter att ha läst om den villkorliga fastningen, tyckte han först inte tanken. Men min hälsa försämrades, det fanns inget prat om arbete, och Yandex och Google började sänka min position. Vaknade en morgon bestämde jag mig för att studera frågan noggrant. Hon hittade böckerna Marvah Oganyan och läste en av dem "Golden Recipes of Naturopathy".

Allt skrivet verkade logiskt och jag var inspirerad av förtroende för tekniken. Jag skulle säga mer, jag var ivrig att börja för att snabbt förbättra det tillstånd jag bodde i.

Hälsoproblem

För fem år sedan utförde hon allergitest (hudtest) som visade en reaktion på:

  • kvalster;
  • sporer (svamp);
  • hus damm;
  • gräs;
  • myggbett;
  • kackerlackor;
  • kattepitel;
  • hundepitel
  • syntetiska fibrer;
  • bomull;
  • aerosoler;
  • tobak;
  • musen.

Tja, faktiskt varför undra? Jag blev diagnostiserad med bronchial astma i Ryssland vid 20 års ålder. Lyckligtvis finns det i Krasnodar en utmärkt hydropatisk klinik där jag efter avslutad kurs på 6 månader "förseglade" symptomen för de närmaste 20 åren. Men senare, efter att ha försökt på alla sätt att bli gravid, bestämde min man och jag att de skulle tillgripa in vitro (IVF). Accept av hormonella droger och kroppsspänningar under graviditeten gjorde sig kända. Ett år efter födseln var jag också allergisk mot alla ovanstående. Två års vaccinationer (desensibilisering) gav nästan inget resultat, och efter att ha övergivit dem var det tydligt att tid och pengar slösades bort.

Jag skulle säga att jag redan har lärt mig att leva i ett tillstånd av "permanent ORZ", så visade det sig i mig. Men ibland uppstår komplikationer, och detta är igen läkare, medicinering, tid, pengar - en kort lättnad och allt är återigen i en cirkel. Förra gången jag inte ville fråga om hjälp och tog saken i bihåleinflammation. Jag var botad med läkemedel, men doktorn hänvisade mig till en nutritionist som ordinerat en viss diet och rengöring med Aloe Vera kapslar. Tre veckor spenderade jag plocka upp mat, kontrollerade måltiderna... och mitt humör var värre än någonsin, särskilt under den första veckan. Hon såg inte några förbättringar, hon återvände till sin normala diet.

Men läser boken började jag analysera och förstå skillnaden mellan metoden att rensa kroppen Marvah Ohanian och ordinerad av en lokal nutritionist. I det andra fallet var proteinmat närvarande: kyckling, fisk, kalkon, nötkött. Medan Marva Vagarshakovna insisterar på att utesluta henne. Stämningen för återhämtning samlades och växte i takt med ljudet, men det visade sig att det inte alls var lätt, för att bo utanför Ryssland fanns inga nödvändiga komponenter på apotek. Om du, som jag, kom i en liknande situation, läs nedan namnen på de örter som jag använde på engelska.

Marva Ohanian kroppsrengöring - allt du behöver

Jag rekommenderar starkt dig att läsa författarens bok. Lita inte blint på Internet, ta hand om dig själv.

Utdrag ur boken:

Utövandet av naturläkemedel över hela världen har tydligt visat att bronkialastma är härdbar i alla åldrar, men det är särskilt lätt och snabbt att bota hos barn.
För att göra detta krävs bara en sak: rensar hela kroppen från metaboliskt avfall som ackumuleras i det och rengör bronkierna och lungorna ordentligt från döda slemhinnans celler som har ackumulerats i dem och enklare.
Inget läkemedel kan rengöra cellerna. Detta kan bara göras av kroppen själv med sina egna vävnadsenzymer.
För att dessa enzymer ska kunna vara involverade i rengöring av vävnader är det nödvändigt att skapa vissa villkor, nämligen att rädda patientens kropp från matsmältningsarbetet, det vill säga att avstå från att äta och ta avkok av örter med honung och citronsaft och färskpressad frukt- och grönsaksjuicer.

Och här gick vi med sonen på jakt efter allt som var nödvändigt. Det tog oss inte mindre än 8 timmar! Ja, ja, från 10 am till 6 pm. Min stackars pojke var utmattad, jag rensade redan från utmattning. Och vi, förutom kamomill, löklöv och oregano, hittade ingenting. Därför, när jag kom hem beställde jag allt genom Amazon.

Min lista över örter

  1. Motherwort - Motherwort.
  2. Sage - Sage.
  3. Plantain - Plantain.
  4. Yarrow - Yarrow.
  5. Kamille - Kamilleblommor.
  6. Mint - Menthe.
  7. Bay leaf - Laurel Herb.
  8. Oregano - Organisk Oregano.

Från den förvärvade jag gillade verkligen produkterna från företaget Starwest Botanicals (det här är inte en annons). Alla påsar tog jag 4 gram = 115 gram och tror att de kommer att räcka för att jag ska upprepa kursen.

Dessutom var jag tvungen att beställa en Esmarkh-krus, som jag inte har hört talas om i Dominikanska republiken i något apotek. Detta kommer att kallas i engelska icke-toxiska silikonförpackningspaket. Magnesiumsulfat (Epsom salt) var frånvarande i våra apotek, men ricinolja hittades i nästan alla, och så småningom tog den.

Dessutom kan du inte göra utan juicers. Om du har en universell modell är det här väldigt bra. Jag använde två:

  • För citrus - en super sak;
  • för resten av grönsaker och frukter.

Ta hand om detta i förväg, eftersom klämma och klämma kommer att ha mycket.

Förteckning över örter från författaren

Jag vill säga att författarens litteratur själv påminner mig om några dokument som samlats in tillsammans. Massabilder kan laddas ner på många webbplatser helt gratis. Pratar om vissa sjukdomar, Marvah Ohanians rensning av kroppen tydligt beskriver från A till Z. Andelarna är mer måttliga för gravida kvinnor och barn. Men beskriver allergier och astma, författaren går inte in i detaljer. Även om det finns ett konstant omnämnande av tanken att vår kropp är en och det inte finns något behov av att behandla sjukdomar ifrån varandra. Därför tog jag en läskedryck som anges i olika delar av boken.

Örter för att läka te: mint, citronmelé, oregano, växtfågel, coltsfoot, yarrow, kamille, cikoria, knotweed, björnbär, lövblad. En matsked av varje sätt i en emaljpanna och häll 3 liter kokande vatten. Stäng och linda i 30 minuter. Sedan börja dricka 1 glas varje timme, tillsätt honung - 2 teskedar och saft 1/4 citron. Honung och citron rengör rent cellulärt vätska och närma cellerna. Tillsammans med buljongen bör man dricka citrusfrukter från två till fyra glas per dag.

Och redan på villkorlig svält, granskade jag alla videon - föreläsningar av biokemist, där författaren lägger till några örter i 3: e delen. Kanske blir det lättare för dig att få dem, eller du föredrar dem:

  • Agrimony;
  • fälthästsail
  • salvia;
  • nässlor;
  • Hjärt;
  • valerianrot;
  • hoppkeglar.

Jag råder dig också att titta på videon av Marvah Ohanian kroppsrengöring. Här är del 1, nästa börjar automatiskt efter slutet av föregående. Jag tittade på 4 och sedan huvudet började fungera bättre insåg jag att jag hade saknat några ögonblick. Men jag har tid att komma ikapp med dem.

Personlig recension - den första rengöringen av kroppen av Marve Ohanian

Eftersom jag inte kunde få de nödvändiga egenskaperna, fick jag vänta en vecka tills de når mig från USA. Redan läste boken bestämde jag mig för att byta till råa livsmedel, som naturligtvis flyttade från att äta nötkött, kyckling och fisk. Fläsk, jag äter inte för det gångna året. Senare visade sig att sådan beredning är obligatorisk före svält och är första fasen.

Rengöringen började den 12 augusti, 43 år, höjd 162 cm, vikt 58 kg.

Kväll före rengöring

På kvällen förberedde jag ett avkok av örter, hällde det i en termos, som köptes i förväg. I 14 dagar insåg jag all sin hjälp och jag råder dig att få en liknande med en kapacitet på minst 3 liter. Det håller drycken varm under lång tid. Brewing weeds på morgonen, du kan inte oroa dig för dem innan du lägger dig. När allt kommer omkring bör drycken vara varm vid varje mottagning. Hur man brygger dem:

  1. Vi mäter vattnet och låt det koka.
  2. Vi tar Zip-paketet, jag tror att alla har dem i köket, och vi lägger 2 cf. l. varje ogräs.
  3. Stäng och blanda allt bra.
  4. Vi tar den emaljerade pannan till 3 liter (på kvällen beskrivs 1,5 l), från paketet byter vi till blandningen med en hastighet av 2 msk. l. på 1 l. vatten.
  5. Fyll med kokande vatten, täck med lock, linda med en handduk. Lämna i 30-40 minuter.
  6. Stam genom ett par spännare i en termos. Klart!

Beredde också en värmepanna, den ska placeras under höger sida i 2 timmar. Under de första 30 minuterna är det värt att sätta en handduk för att inte bränna huden. Jag skriver efter bränningen, det verkar som att temperaturen var tolerabel, men på morgonen blev det klart att hörnet på värmepuden brände en del av min mage. Healing varade 12 dagar.

Som jag skrev ovan valde valet på ricinolja, det var min första gång i mitt liv när jag var tvungen att använda den. Antingen oljan är annorlunda här, eller jag var i absolut dåligt skick, men det tycktes mig vara en vanlig tjock oljig vätska utan smak och lukt. Tre matskedar var fulla i en smäll kl 19.00.

Hon låg på en värmepanna utan en kudde, slog på tv så att det inte var tråkigt och väntade på ett mirakel. Du måste gå och lägga dig vid 21:00, inom två timmar efter att du har tagit ett laxermedel, borde du dricka 5-6 glas växtbaserade buljonger. Jag gjorde allt som rekommenderat, men det var ingen anledning att använda toaletten. Gick till sängs. Tömning hände vid 3 på natten, som slog ner min sömn och nästa morgon var jag inte i kö.

1 dag

Nästa morgon hade jag en bryggdryck i en termos, det här är en räddning för en person som är van vid att vakna med kaffe. Han var varm och efter att ha druckit det kunde jag muntra upp. Jag vet inte ens vad jag förväntade mig, förmodligen en stark svaghet. Dessutom är näsan helt blockerad, de främre bihålorna, jag känner mig direkt fysiskt. Staten är inte så varmt, men barnen är på sommarlov, det är nödvändigt att mata, roa, träna.

En mamma på morgonen är det dags att göra några rengöringskläder. För att göra detta mäter 2 liter vatten, värm upp till en temperatur av 38 grader, tillsätt 2 tsk. havsalt och 1 tsk. natron för varje. Jag är ensam i badrummet. Att mäta vattnets temperatur kan vara en vattentermometer, det är i alla apotek och bostäder där barn bor. Du kan ta en kötttermometer, som också finns tillgänglig från många hemmafruar. Jag använde det för dem.

Läser många poster på forum och dagböcker av människor som har genomgått rening, jag kan säga att jag inte observerade sådana fasor när du tvätta tarmarna. Alla vanliga. Nu varje timme måste du dricka 250 ml nyframställd läkningstryck och tillsätta honung och citron. Dessutom 2-4 glas färskpressad grapefruktjuice, apelsiner eller citroner. Med andra ord någon osötad citrus. Idag kunde jag bara ta 2 glas orange. Jag älskar honom väldigt mycket, men eftersom jag ständigt har citronsyra i min mun kunde jag inte hälla in mer.

Stämningen att fortsätta (se återhämtning) är stark, jag ser inte svagheter, det är till och med överraskande. Kl 21 är barnet lagt och jag följer honom.

2-4 dagar

Dessa dagar gjorde jag en rengöringskväll på morgonen. Såg 1-2 glas apelsin-grapefruktjuice och sätt 3 liter örter, men hittills är denna mängd vätska svår. Energi så mycket att jag kan flyga till månen! Varifrån det kommer ifrån. Boken beskriver reningsprocesserna i nasala bihålor. Det här är bara för mig, men som med allt annat, hittar du inte cyklamenrot här med en eld på eftermiddagen. Det föreföll inte i stormarknader och råa rödbetor, det säljs kokt...

Efter en preliminär 1-2 veckors totalrensning (dricks i ört och tvätta tarmen dagligen utan att äta), är det nödvändigt att rengöra bihålorna med instillation av cyclamen tuberjuice hos vuxna och rödbeta juice hos barn. Röda sockerrörsjuice erhålls genom att gnida den genom en rivare och klämma ut. Färskpressad juice (1-2 droppar) bör införas i ett barns näsa 2-3 gånger om dagen och ges ett bra skott och sköljs med varmt vatten.

Cyclamenjuice bereds enligt följande: rengör den vita knölen (köp från herbalister), tvätta, riv, pressa musheten, häll i en rengjord flaska, späd med destillerat vatten (1: 5). Förvara i kylskåp i upp till 10 dagar och förbered sedan en ny lösning. Dropp dagligen på morgonen på tom mage, helst efter enema, ligger på ryggen utan en kudde, en droppe i varje näsborre. Oundvikliga obehagliga känslor måste uthärda i 2-3 minuter, sedan stå upp, drick 2-3 glas varmbuljong med örter med honung och citron, böj sedan till golvet i 1-2 minuter och skölj sedan och blåsa ut.

Purulent urladdning kan uppträda antingen omedelbart eller på tredje, fjärde dagen, men de kommer definitivt att visas och då måste du begrava det varje dag 1-2, till och med 3 månader. All denna tid fortsätter pusen att sticka ut. Ibland kan näsanandning vara nedsatt ("stoppad näsa"). Samtidigt är det nödvändigt att fortsätta instillationen. Ytterligare frisättning av slem kommer att ge dig möjlighet att andas fritt.

Jag går till sängs i tid, men mina sammankomster på datorn fram till natten, gör sig kända. Jag vaknar vid ca 3 på morgonen och vänder mig till 6. Jag hoppas att komma in i rytmen.

5-6 dagar

Det är svårt. Kroppen startade reningsprocessen, och jag insåg misstaget av en engångsema. Trötthet, mild huvudvärk, lust att ligga och göra ingenting. Ett barn, make, hus, katter (jag har tre av dem)? För att undvika förgiftning, är det absolut nödvändigt att tvätta tarmarna 2 gånger.

Jag misstänkte att något var fel med älskling. Min kraftfulla energi kan komma från socker som störde det, jag ser sediment på botten av burken. Jag gick till affären, valde honung från mango. Nu säsongen av denna frukt, hoppas jag att tillverkaren inte kommer att misslyckas. Det finns inga biodlare här, särskilt eftersom du inte hittar dem i huvudstaden.

Juice drick inte, det finns ingen känsla av hunger alls. På språk, en fruktansvärd vit blomma, läs att detta är normalt.

Hon hittade information om hur man rensar näsbihålorna, granskade en massa videor, läsa ett dussin artiklar. Jag gör allt som den här mannen säger i videon, men vattnet kommer inte ut genom andra näsborre. Detta är inte förvånande, även om jag började andas genom min näsa, men det ursprungliga tillståndet var deprimerande. Låt oss vänta. Under tvätten på morgonen och kvällen.

7-10 dag

Vem vet mig, han kommer inte bli förvånad när jag säger att jag har hittat ett yrke för mig själv. Jag nämnde inte detta i början av rapporten, faktum är att nästan omedelbart började jag ha en tvångst vilja att städa. Tydligen visade den interna rengöringen att det var nödvändigt att ha perfekt renlighet runt mig. Tja, det slutade reparera...

Oh-ho-ho, Marvah Oganyan råder att utföra rehabilitering i bosättningarna, i frisk luft, i en lugn atmosfär. Det visade sig att den enda anledningen till att jag gick till stadens gator var inköp av material, och inne i lägenheten fanns doften av färg, och jag, med trasor och bassänger, slickade varje hylla för att lysa.

Arbetarna anländer klockan 9:00, jag sätter larmet på klockan 6 och jag har tid att göra alla procedurer innan de anländer för att mata barnet. Det finns ingen hunger, jag är glad att laga mat för min son. Mannen klarar sig själv, inte ens tittar. Förmodligen förstår att en kvinna utan mat är inblandad i alla frågor - det här är farligt.

Återigen förbereder jag 2 koppar citrus, färg och damm är absolut kontraindicerade för mig, kanske C-vitamin kan på något sätt släpa blåsan mot immuniteten.

Plåten på tungan stör och orsakar en känsla av orenhet, det är inte borstat med en borste som önskat. Här kommer språklengaren. Det kan vara av olika modeller och märken, med och utan borst. Jag gillar fotot nedan. I min recension, från hjärtat rekommenderar jag: hitta på apotek eller andra butiker, så kommer du att se att du städar den verkliga slemmen.

Det finns bra nyheter: sköljning av näsan med saltlösning fungerade! En vecka efter starten började vatten strömma genom den andra näsborre. Men jag ser ingen purulent urladdning. Jag fortsätter att gå med sanitetsbindor, "vatten" flyter ut som med vanlig allergi, men jag andas fritt. Det som får mig att förstå är rengöring.

Mango honung visade sig vara av dålig kvalitet. Det späds ut med sockerrörsirap, som snart blev märkbar genom bubblor som samlas på toppen av burken. Har hittat ett annat märke Bio, honungskamrater är inneslutna i en burk, vilket minskar mängden av produkten jag behöver. Men det finns inget att göra, det viktigaste är att det är naturligt, tjockt och glider ner som det borde vara.

11-14 dag

Min näsa känns bra! Jag andas! Även om det fanns ett ögonblick. Jag bytte havsaltet till ett annat märke, gjorde en enkel lösning för att tvätta näsan, men slemhinnan svällde. Tillåtet så mycket som 7 timmar.

Nu luktar jag och de började få mig att tänka på mat. Ny älskling är exakt naturlig, det ger inte lika mycket energi som den första. Jag känner en liten svaghet. Började räkna dagarna till utgången från processen. Detta är ett tecken på återhämtning.

Dubbel tarmspolning fortsatte alla dessa dagar. Jag upprepar, allt gick smidigt, det fanns ingen skräck. Men! Missade något. Författaren av metoden rekommenderar vid konferensen, men inte i boken, att ersätta läsk med soda med 1/2 juice för att förbereda en lavemang i 4 dagar. Det ger förklaringar i den tredje delen av videon (den är högre). Jag gjorde det bara i slutet.

slutsats

Den andra etappen av min resa till återhämtning eller hygienproceduren är över, som Marva Ohanyan kräver att kroppen rensas. Nu kommer det viktigaste, inte mindre svårt - vägen ut. Men jag kommer att skriva om detta i nästa artikel.

Beslutar jag fortfarande på detta? Nu kan jag inte svara på den här frågan. Jag bodde relativt litet under några veckor. Men det tar mycket tid för alla förfaranden, vilket är svårt att göra för en arbetsperson. Dessutom kunde jag inte arbeta, jag tog en reparation själv, svaghet störde och det var helt enkelt ingen önskan. Men för hälsos skull är jag redo att genomföra sådana kurser ett par gånger om året. Det är så som författaren råder att göra tekniken. Allt kommer att bero på hur jag klarar avgången, och viktigast av allt - hur länge det uppnådda resultatet kommer att vara.

Min kropp, hud och andliga tillstånd förändrades till det bättre. Med detta kan du inte argumentera. Nu väger jag 55 kg, min vikt i min ungdom var 56. Det verkar ha gått förlorat lite, men det finns inga cirklar under mina ögon, skor är inte trånga någonstans, det vill säga svullnaden är borta. Kläder för ett decennium sedan sitter som det just köpt. Nu är det dags att gå till stormarknaden och köpa frukt, grönsaker för de närmaste två veckorna. Trots allt, hur många dagar svälter du - så mycket och får dig av hungern.

Jag önskar er god hälsa! Om du gillade artikeln kommer jag gärna att läsa dina kommentarer. Vänligen kopiera inte texten, det strider mot användaravtalet. Vill du dela med vänner eller spara för dig själv, klicka bara på sociala knappar. Nätverk nedan. På detta säger jag kort sagt farväl. Hejdå hejdå

Tema: Marvah Ohanian. Fastan. Var försiktig!

Tema alternativ

Marva Ohanian. Fastan. Var försiktig!

Min mamma blev åter fascinerad av den "mirakulösa" tekniken. Den här gången rensar kroppen med Marvah Ohanians metod.

Mamma är 65 år och hon har högt blodtryck. Men det stoppade inte henne. I slutändan kan det sluta mycket allvarligt. I mitten av hungerstrejken steg trycket över 200, de kallade en ambulans, allt hände på dacha. Mamma var bara i panik, min syster och jag är alla nerver.

Var försiktig! Jag argumenterar inte för att denna metod hjälper någon, men det måste finnas mycket tydliga och kategoriskt angivna kontraindikationer.

Vidare verkar hela mitt kontor vara misstänksamt. Det kallas centrum för ekologi och hälsa. De har inte en adress på webbplatsen, bara telefoner. Det är inte klart vilken stad de är i allmänhet.
Webbplatsen är konstig och av mycket dålig kvalitet (http://alfamedis.narod.ru/).

I sin grupp i Vkontakte (http://vk.com/m.v.oganyan) kan administratören inte skriva ett meddelande eftersom hans sida är blockerad (.). Vidare finns det inget pris på webbplatsen. Och uppenbarligen kallas alla människor olika priser för ett 21-dagars "seminarium" om kroppens rensning någonstans i Rysslands södra del.

Jag kommer här att skicka ett meddelande som jag skrev i Vkontakte (och förresten, raderades det). Jag ber om ursäkt för känslorna, det var omedelbart efter det jag lärde mig att min mammas tillstånd förvärras:


"Till min mamma, via telefon, tillkännagav Marva följande belopp för seminariet: 90 000.

Och hon frågade hur mycket min mamma kunde betala. När mamma uttryckte denna mängd, så M.V. sa något som: "Jo, du har också släktingar, barn. De borde hjälpa dig."

Jag är chockad. Vad är denna manipulation.
Är det här en sekt?
Vilken typ av pengar?
Och ändå - såg du ens din webbplats? Jag har inte mött en sådan hemsk plats länge. Med sådan inkomst kan du inte ens spendera pengar på betald värd och en normal designer?

Från son M.V. intryck är också obehagligt. Idag kallade jag detta "Center" för att få reda på hur min mamma kan avsluta hungerstrejkningen för tidigt på grund av dålig hälsa (på grund av hennes slarv, började moderen hungerstrejken på egen hand utan att rådfråga MV ok).

Son kom till telefonen. Jag uttryckte problemet. Och hon frågade hur man skulle få fasta. Han sa att du måste "bara börja äta." Jag sa - hur ?? Det är omöjligt så omedelbart! Borde förmodligen gradvis? Han: "Ja, gradvis." Jag säger: "så och är det möjligt att sluta på all tid innan?" (när min mamma ringde Marva, sa Marva att hon inte kunde sluta nu, skulle datorn förmodligen bli värre). Han säger: "Ja, låt honom sluta just nu." Jag säger: "Din doktor sa till min mamma att det skulle vara illa att sluta just nu. Förstår du din teknik själv? Varför säger du motsatta saker?" Han började bli irriterad, sa att han inte behövde gå på en hungerstrejk utan samråd och berättade för mig att snabbt fråga min fråga om att jag hade 1 minut, annars skulle han hänga sig. Jag bad honom att ge mig telefonen till Marvah (och inte en gång) - han gav inte.
Sedan sa jag att eftersom tekniken är så farlig, varför då publiceras den offentligt på webbplatsen? Vid denna tid hängde han bara upp.

Jag ringde andra gången. Detta nummer svarade inte, ringde till en annan. Vissa kvinna kom upp. Jag frågade: "Detta är centrum för ekologi och hälsa"? Hon sa: "Nej, de rörde sig, deras nummer ändras." Jag säger: "Du kunde inte b och ge dem ett nytt nummer?". Och då hör jag i röret en avlägsen manlig röst som tog upp telefonen. Det var en son. Jag blev lite förvånad. Då upprepades vårt samtal, och i slutet hängde han igen upp.

Jag är bara i chock från alla dina sharashinyh-kontor.
Om du är så upplyst, varför är du irriterad och kasta rör?

Jag argumenterar inte, din metodik kan fungera, men för vilken typ av pengar?
Varför i helvete ripper du av människor?

Om din teknik är hälsofarlig vid en viss ålder, om det finns kontraindikationer, bör du skriva om det i stora bokstäver högst uppe på huvudsidan. Och inte längst ner, börjar med orden "Och mer.".
Nej, det är inte "och ändå"! Detta är viktig information som bör omedelbart vara uppenbar. Skicka det vidare till din programmerare (om du har en alls).

recensioner

Alexander, 28 år gammal, Kamchatka Territory
Välkommen! Jag är deltagare i seminariet i april 2018.
Jag vill lämna tacksamma ord för arbetet med alla arrangörerna av seminariet. Allt är organiserat och gjort ordentligt och i alla kände en djup teoretisk bas, stor erfarenhet och detaljerad studie.

Tatiana
11/26/15
Jag vände mig till Vardan Sergeevich med en diagnos av diabetes, högt blodtryck, lymhostasis i min vänstra hand, Parkinsons sjukdom, en hemsk mentala tillstånd: det fanns ingen glädje i livet, rörelsebegränsningar, mycket tyngd, det var även svårt att prata.
Under den andra veckan av fasta.

Helena
Jag tror att jag, efter att ha gått på seminariet, fick en underbar gåva - nyckeln till ett nytt liv, glatt, hälsosam, mobil.
Jag togs till seminariet med en enkel fråga - varför jag, en "till synes hälsosam" person, ständigt känner sig trött och apatisk, en trasig stat och ens.

Jeanne
2015/11/26 Mr.
Före seminariet fanns det många hälsoproblem, många organ och hjärt-kärlsystemet var i en äcklig stat. Konstant medicinering. Att ha fått kunskaper och färdigheter vid ett seminarium om att rengöra kroppen och byta till rätt näring också.

Olga
2015/11/26 Mr.
Jag är 27 år och i de senaste 2 åren har jag försökt förbättra min hälsotillstånd. Men jag bestämde mig för att vända dig till Vardan Sergeevich. Jag har precis vad jag kom för. Jag hjälpte mig vid analysen av mina problem och deras orsaker. Jag fick kunskap om det.

Deltog i ett seminarium av Vardan Sergeevich i november av det femte året. Före det omkring ett år plågade neurodermatit. Jag kom med nöje. eftersom Det här är ett unikt tillfälle utan krångel (hem och arbete) för att dyka in i en lugn och god rensning. Hot Key är bra.

Artem
2015/11/26 Mr.
Först vill jag säga om Vardan Sergeevich.
Han är en mycket tuff person, mycket hög disciplin, mycket krävande för alla, men å andra sidan en person som är mycket försiktig, uppmärksam och kärleksfull mot varje deltagare i seminariet.
Jag är väldigt mycket.

Alsou
27/11/2015
Kära Vardan Sergeevich!
Tack så mycket för att du har skött oss så mycket hela tiden, känner ditt skydd, vänlighet och kärlek. Du gav oss så mycket kunskap. Må Gud ge oss allt detta för att inse och förstå, assimilera och tillämpa. Under dessa 18 dagar har jag öppnat.

marina
2015/11/26 Mr.
Jag bestämde mig för att skriva en recension om seminariet och snubblade över namnet självt. Är det möjligt att "klämma" vad som hände med mig från den 10 november till den 27 november i det 15: e året i ordet "seminarium" - definitivt "nej". Därför slipper symbolen "seminarium" värdelös ut.

Alexey
2015/11/26 Mr.
Jag kom till seminariet för att genomgå en rengöringsprocess under ledning av Vardan Sergeevich, sedan Den första svältningen utfördes självständigt hemma, varefter det var mycket svårt.
Efter sin fru och söner återvände från ett seminarium i augusti 2015 vinge.

Oleg
2015/11/27 Mr.
Anlände till seminariet med diagnos av UC (ulcerös kolit). Att vara vid min diagnos på en restriktiv diet blev förvånad över att jag lätt kan dricka te med honung och citron, och då var jag ännu mer nöjd med den glömda smaken.

Jag gick till detta seminarium i 4 år. När det kom samman: möjlighet, tid, plats - jag anlände. Det var viktigt för mig att leva detta seminarium med min man, familj. Så det hände.
Min diagnos är hypothyroidism med en erfarenhet av 17 år. Jag är 42 år gammal. Läkarna försäkrade att han var.

Karina
Oktober 2012
Vartan Sergeevich! Vi är mycket glada att höra om din behandling!
Du hjälpte oss att tro på oss själva och, viktigast av allt, hjälpte vår son, som sedan hans födelse
lider mycket.
Mannen har förändrats före ögonen, har blivit snällare, mer omtänksamt . Du är väldigt positiv.

Denis, 35 år gammal
Man 35 år gammal, höjd 184.
Min historia om "rå mat" började för ca 8 år sedan... Vid den tiden förvärrade min erosiv varje vår
gastroduodenit, periodisk värk i hjärtat, papillom / kondylom, vikt 105-108 kg, låg energinivå,
trötthet, etc.... Ate.

Valentine, 30 år gammal
I augusti 2013 gick min man och jag igenom det första skedet av att städa kroppen
i 21 dagar.
Sedan dess har vårt liv förändrats helt. Kunskapen om att vi
mottagna under denna tid, förändrade radikalt sin inställning till världen runt dem och mot
själv först.
Psykologiska.

Boris, 36 år gammal
I december 2012 gick jag igenom sidorna i Odnoklassniki sociala nätverk
en stor föreläsning av Marva Vagarshakovny Oganyan i Odintsovo. Från de första minuterna av visning var
imponerad av författarens enkla sanningar. I själva verket är allt väldigt enkelt - att lösa problem.

I ca 12 år har jag varit allergisk mot blommande växter under augusti -
September. I många år har jag försökt olika antiallergiprodukter, men jag sparar
Jag hittade det inte, allergi blev bara mer aggressiv.
De senaste åren har allergier lidit extremt svårt.

Hälsa och rensning av kroppen av Marve Oganyan

Våra kroppar är igensatta så att vi, när vi bestämmer oss för att rengöra det, undrar ibland varför så mycket nastiness i oss? Många bestämmer sig för att ordna generell rengöring i kroppen, och detta är lovvärt. Vissa metoder leder till tremor. Men Marvah Ohanian rekommenderar att man rengör kroppen enligt sin unika metod. Och beskrivit det i boken "Gyllene recept på naturläkemedel."

Lite om författaren till tekniken

Marva Vagarshakovna Oganyan - en biokemist från Armenien med 45 års erfarenhet av medicinska laboratorier, orter och lärare. Hon skrev ett antal böcker där hon beskriver sin egen teknik - svält av Marvah Ohanian, och metoder för behandling och terapeutisk svält.

Hon äger knappt idén om en naturopatisk behandling, det vill säga på ett naturligt sätt. Men hon populariserar honom, undervisar på föreläsningar i St Petersburg och Krasnodar, där han bor nu, Jerevan, Moskva och andra städer.

Titeln på kandidat för biovetenskap, mottagen 1973 för kandidatens "Biochemistry of the hypothalamus hormones", lutar till att lita på. På grundval av hennes avhandling upptäcktes en ny generation hormon med koronar aktivitet. Många patienter ryktas för att botas av migrän och diabetes, infertilitet och övervikt, allergier, mastopati, ankyloserande spondylit, hypertoni och astma.

Och hur är det med reningstekniken? Är det lämpligt för alla och vad är kärnan i förfarandet?

Rengöring eller fastande?

Rening enligt Ohanian är i själva verket en terapeutisk eller till och med förebyggande fastande. Författaren till tekniken är övertygad om att det är nödvändigt att börja rengöra med mag och tarmar. Det är där att maximalt toxiner, salter, slem, smuts, sand, pus och sten uppsamlas. Och andra organ hjälper dem i detta, samma lever (vi har dedikerat en separat artikel till dess rening) och gallblåsan.

Sådan täppning kan leda till förgiftning på den intercellulära nivån, genetiska förändringar, försvagning av immunitet, mottaglighet för virus och proliferation av bakterier.

Med denna del av tekniken kan du helt hålla med. Men om man till och med delvis följer en balanserad kost, övervakar hälsan, dricker vitaminer och olika avkroppar som stärker kroppens försvar kommer situationen inte att vara så hemsk. Men själva reningen av kroppen - det är nödvändigt och användbart.

Ohanian och kroppsrengöring

Vi vet att fasta inte varar länge. Om vi ​​talar om ett sådant förfarande som rengöring enligt Ohanyan, innebär tekniken en strikt diet som författaren beräknat för en period av 7 dagar till tre veckor. Och Marva rekommenderar att hon upprepas varje kvartal under en lång tid - ett år, två, tre. Kan du stå så mycket?

Så tekniken själv.

  • På kvällen, klockan 7, dricker du en laxerande lösning från ett ofullständigt glas vatten och engelska salt (50 g), vilket är magnesiumsulfat. För att undvika irritation i magen dricker du omedelbart det förberedda avkoket av örter med tillsats av honung och citronsaft.

Vid sår eller gastrit ersätts en reningslösning med en infusion av högräs (1 sked kokande vatten per sked gräs) eller ricinolja (3 skedar).

  • När du har druckit drogen ligger du på soffan och lägger en värmekudde under höger sida av levern. Och glömma affärer i en timme.
  • Periodiskt måste du dricka växtdekok med honung och citron. Från 7 till 9 bör volymen dricka upp till 6 glas. Som färdig i sängen.

Biokemisten tror att denna tid sammanfaller med resten av kroppen och med bioritmerna i solen.

  • Vakna upp vid gryningen, gör en rengörande enema från saltlösning (salt och tesked läsk sked för 2 liter varmt vatten). Du kommer fortfarande inte att kunna sova längre eftersom det du druckit dagen innan kommer att sätta press på dina ögon och vad som är lägre. Och du måste göra 3 två-liters enemas i rad.
  • Denna rengöring bör ske under hela fastighetsperioden.

Men då börjar det svåraste. Efter enema, kan du inte äta något. Drick bara glasögon, tillsätt honung och citron.

För all sådan renhets specificitet finns det en hel del anhängare av Marvah Ohanian. Recensioner skriker tack och lov om effektiviteten och fördelarna med metoden.

"Jag är väl över 50 år. Jag var inspirerad av Marvas personliga exempel och bestämde mig för att svälta. Redan den 18: e dagen. Det är lätt för mig, min hälsa är stark, mina huvudvärk gör mig inte plågad, mitt hjärta fungerar bra. "Infected" och en flickvän. Jag är säker på att sådan svält är berättigad för min egen hälsa. "

"För andra gången bytte jag till fasta för Oganyan. Jag bekräftar att recensionerna är sanna - jag försäkrade mig själv. Och resultaten. Minus övervikt, ingen sagging. Efter första gången var det så lätt. Jag insåg hur mycket smuts ackumulerade från mig. Vem vill göra skillnad i livet - jag rekommenderar dig att börja utan dröjsmål. Och inte svält är i vanligt bemärkelse. Du kan dricka juice, te. Utgången är också lätt. Jag hade inga problem. "

Örter för avkok

Nu om buljongen själv - den du behöver dricka omedelbart efter laxermedel och under hela fastningen.

Från örter behöver:

Örter kan tas i lika stora proportioner och i vilken sammansättning som helst. Men det är önskvärt att det fanns så många av dem som möjligt från listan.

Ta en sked av varje ört, blanda dem, häll 3 liter kokande vatten i en kastrull och lämna i en halvtimme.

I ett glas infusion tillsätt en tesked naturlig honung och 2 stora skedar citronsaft. För personer med gastrit är det bättre att ersätta citronsaft med bär, men färskpressad, eller tranbär, viburnum, apelsin, vinbär, grapefrukt. Du kan göra juice från äpplen, morötter, betor, pumpor och blanda dem.

Drick infusionen varje timme för ett glas - cirka 12 portioner per dag. Det finns inget du kan ta medicin också.

  • illamående och gagging. Så det borde vara, säger Marv Ohanian. Sur juice hjälper till att övervinna trängseln. Om illamående kvarstår, drick några koppar varmt vatten med läsk och provocera kräkningar.
  • vit blommar på tungan. Det måste rengöras med rygg, ryggradssidan av tandborsten.
  • huvudvärk. Du kan försäkra dig om att på detta sätt reagerar kroppen på eliminering av toxiner.
  • hosta, purulent urladdning från näsan - tvärtom är det bra om det händer.

De som vill förlänga sin fasta upp till 3 veckor eller mer rekommenderas att inkludera färska juicer i kosten:

  • äpple;
  • betor;
  • blandad: äpple och betor eller pumpa och äpple;
  • morot;
  • grönsak: morot, kål, persilja och betor eller gurkor, paprikor och tomater.

För dagen du behöver dricka förutom örtinfusion och 5 glas juice. Totalt 10-12 glas totalt.

Återigen om tvätt. För den första veckan måste du göra det varje dag, och sedan - varannan dag.

Vad ska man äta efter rengöring?

Huvuddelen, efter rengöringens slut, är inte att slå på mat, tömma kylskåpet. Vad är det - ett sätt att fasta för Oganyan? Först slutar vi göra enemas.

Första 4 dagarna

Magen är nu mycket noggrann över allt som kommer in i det. Därför är det värt att börja med frukt och rågrönsaker. Vi äter dem 4 dagar på klockan: klockan 11, 3 på eftermiddagen och klockan 19.

  • Apelsiner, äpplen, mandariner.
  • Vattenmeloner och mogna meloner.
  • Gurkor, tomater.

Och vi fortsätter att dricka buljong per dag för 3 glasögon och frukt eller grönsaksjuicer.

5-10 dagar

Sallader från markgrönsaker - morötter, betor, tomater, spenat, betorbots, sorrel - införs i kosten. Smaka tillsätt gröna, lökar, vitlök. Smaka med citron eller bärjuice.

10-20 dag

Grönsaker kan redan bakas med vegetabilisk olja, gör en sallad med gröna, men utan olja.

Från den 20: e dagen

Vegetabilisk olja är redan tillsatt i sallader.

Efter 2 månader kan du äta gröt med smör, kokt i vatten. Det blir gott om du lägger till samma grönsaks- eller fruktpuré. Och på den första - soppa eller soppa utan kött.

Avslutade utgången och återigen svänga i svält. Och igen i en cirkel. Marva tror att du måste rengöras i minst ett år, och för personer med övervikt eller sjukdom, ännu mer.

Rita slutsatser

Den beskrivna rengöringsmetoden har många anhängare. Ingen argumenterar för att det är nödvändigt. Det finns många positiva recensioner. Någon mer verbos, någon mindre. Och alla, som en, beundrar Marvah Ohanian. Negativa recensioner är också tillgängliga. Dessutom, inte bara de som vill bli renade, men också praktiserande läkare.

"Om fasta för dig är ett sätt att gå ner i vikt, vill jag varna dig. Sedan föll pund tillbaka med blixtfart och med ett lager. Och om du går ner i vikt gradvis, så behöver inte Oganian-metoden behövas. Kroppen själv kommer att rensas av slagg. "

"Tro inte Marvah Ohanian. Det finns henne förmodligen officiell plats - det här är en klinik som inte har en adress, men bara telefoner. Och beloppet begärde fantastiskt. Och allt detta är självfrämjande, ett sätt att tjäna pengar. Brist på protein och en otrolig mängd rengöringskläder har aldrig varit till hjälp. Protein är ett byggmaterial. Och det är klart inte när det fastar. "

"Jag, som läkare, vill säga att du behöver svälta och återhämta sig under överinseende av en läkare. Och så många enemas kan leda till dysbios och förstoppning. Det finns en klar kränkning av intestinal mikroflora, och då blir det väldigt svårt att återställa det. Och i en tom mage är citrusjuice lika nära ett sår med gastrit. "

"Metoden för Ohanyan är utformad för blygbara, naiva människor. Om hon blev frikänd, skulle författaren tilldelas Nobelpriset. Det finns ingen universell botemedel. Är det rätt näring, avstötning av fett etc. mat, en aktiv livsstil. "

Tro negativa eller positiva recensioner, bestämmer du. Men tänk objektivt - kommer du kunna tåla sådan mat "celibacy"? Kanske sakta men säkert handla på andra sätt? Och en sak till - hur man bor för att rensa kroppen på så lite som 2 år.

Tänk på att långvarig användning av avkok eller infusion av örter i en sådan volym inte är det bästa sättet att påverka kroppen.

Min erfarenhet av att rensa kroppen enligt metoden för Marvah Ohanian. Första dagen

Och igen, hej mina kära vänner!

Idag bestämde jag mig för att börja rensa min kropp enligt Marva Ohanians metod. Jag är faktiskt inte en anhängare av att fasta, i allmänhet har alltid föremålet för hungerstrejker blivit omgått. Eftersom jag inte lidit för mycket, och jag klagar inte heller på min hälsa. Det maximala som var tillräckligt för mig är inte 36 timmar.

Jag gjorde sådan lossning på vatten, men inte ofta, kanske en gång var sjätte månad. Jag började inte äta på kvällen, i dagen före början av hungerstrejken använde jag bara lätt mat, naturligtvis utan kött, fjäderfä och fisk. Även om jag under de senaste 2 åren inte har ätit kött alls är fågeln mycket sällsynt, när jag verkligen vill, fiskar ibland. Så, på dagen för förberedelse för hungersnöd, åt jag inte något mejeri, inget animaliskt protein, rena grönsaker och frukter, och eventuellt spannmål. På kvällen slutade jag att äta helt och hållet, bara drack vatten.

På morgonen vaknade jag och började dagen för plåga. Såg bara rent vatten - minst 2-2,5 liter. Vid kvällen började det skrämmigt skada mitt huvud. När smärtan var outhärdlig, lade jag till en sked full av honung i glaset med vatten, det hjälpte lite. Ibland bröt hon av och på kvällen gjorde hon sig en sallad "Broom" - från färsk kål och morötter med linolja, plus en skiva av gammalt svartbröd. Dessa dagar av störningar jag hade en daglig hungerstrejk, om jag lyckades hålla ut tills morgonen, då den 36-timmars en.

Efter sådana utmatningar kände jag mig bra, min hudförhållanden förbättrades märkbart, jag hade en känsla av ljushet, jag ville flyta som en fjäril. Men jag kunde inte göra dessa metoder regelbundna - minnen av en hemsk huvudvärk som påminner mig om länge. Men det faktum att det är användbart visste jag säkert och förstod redan då.

Nu har jag studerat mycket material på denna fråga och jag vet att huvudvärk var från det faktum att kroppen aktivt började ta bort toxiner. Därför är jag för närvarande redo för ett nytt experiment på mig själv - jag vill behärska en 3-dagars snabb med Ohanian-metoden.

Ja, hennes rengöring bör ske från 7 dagar till 42, det verkar, men jag är inte redo för sådana prestationer än. Ja, och i slutet av veckan måste jag gå till Moskva för att skydda mitt examensbevis, så jag kan knappt föreställa mig med en termos med bryggt gräs som springer runt huvudstaden. Därför håller mitt experiment i tre dagar.

Jag beslutade att ta detta steg utan ändamål, inte så länge sedan var tvungen att genomföra en kurs av antibiotika och nu har jag "skörda frukterna" så att säga - jag känner att kroppen är smutsig, min hud är som ett lackmustest visar mig om det finns några problem. Nu har jag ett litet utslag på pannan och jag tycker inte om det, men inte så märkbart. Därför mitt mål - att få din kropp i ordning. Om tre dagar inte räcker, kommer jag att hålla en 7-dagars kurs senare.

Nu ska jag beskriva lite själva metoden och dess fördelar:

"I kroppen kan upp till 10% av en persons tillväxt av toxiner, slagg, kongestiv galla och parasiter ackumuleras i mag-tarmkanalen. Till exempel har du en höjd på 1 meter 80 cm. Enligt de befintliga idéerna bör vikten vara 80 kg, vilken erhålls från formeln 180 cm - 100 = 80 kg. I själva verket kan du fortfarande innehålla upp till 10% av din tillväxt av toxiner och slagg, d.v.s. 18 kg, och din kropps verkliga vikt utan vikt av slagg och parasiter beräknas med formeln: 180 cm - 100 = 80 kg och minus 18 kg (10%) = 62 kg. Detta är den rena vikten hos en person med asthenisk kroppsstruktur, renad från toxiner. Hypersthenik med denna ökning bör ha en vikt av 5% mindre, dvs. 71 kg. När kokt kan 10% av toxiner från en persons tillväxt i kroppen samlas på ett år, speciellt om en person gillar mejeriprodukter som är ett näringsmedium för alla parasiter. Detta är i allmänhet gränsen över vilken en person kan dö. "

Universell metod för icke-medicinsk läkning av naturfaktorer av M. V. Ohanyan
(villkorlig fastning, juice diet, juice näring, kost på näringsrika cocktails)

Vad ska man köpa på apoteket:
1. Magnesiumsulfat - vitt bittert salt (för de som har några magproblem, ersätts magnesiumsulfat med ricinolja).
2. Örter: mint, oregano, melissa, plantain, mor och styvmor, timjan, höstväxel, kamomill, agape, knotweed, fälthästar, salvia, nässla, motherwort, calendula blommor, valerianrot - var 50 gram och blanda dem alla ett paket.
3. Esmarchs rån och ventilationsröret individuellt för varje.

För gastrit, dricka endast en avkok med mint med honung utan citron, på den 8: e dagen med villkorlig svält, introducera gradvis och noggrant de andra örterna och citrusfrukterna, kan du slå på potatisen i en blandning med morot, skola eller äpple. Potatis att välja inte gammal och inte groddar, utan bländning och gröna områden, ljusbrun eller röd är bättre, ryska.
Vid illamående och kräkningar, spola magan. Drick 3-4 stora glas vatten, tillsätt 0,5 liter soda till varje glas. Tryck på fingret på roten på tungan och orsaka kräkningar.

Om du är allergisk mot alla örter, citron och honung, drick rosehip buljong utan honung och citron, gradvis introducera resterande örter, citron och honung. Om du är allergisk mot hundros, drick bara vatten i tre dagar, sedan buljong för hundros, gradvis introducera allt annat.

Vad köper du i butiken:
1. Boks: grapefrukt, apelsiner för juice, en låda med citroner och 6l honung för avkok.
2. Havssalt och natron i 1 förpackning.
3. En tratt för bekväm fyllning med vatten Esmarkh muggar.

Vad ska man göra före rengöring enemas:
1. Ändra sömnschemat! Vakna på 6 på morgonen och somna vid 21. Titta inte på TV innan du lägger dig och gå ut en timme.
2. På kvällen ca 18-19: 00 löser du helt upp 50 g magnesiumsulfat med citronsaft i ett glas varmt vatten (38 grader) och dryck (ricinolja blandad med citronsaft för vuxna som har gastrit eller ett sår för vuxna - 3 matskedar, för barn - 1 bordsked, och som också har akut pankreatit, brygg sedan sennasgräs - 2 matskedar / 300 ml).
3. Ta en varmvattenflaska fylld med varmt vatten. Ligga på din högra sida utan en kudde! och placera en värmepanna under levern i 1 timme. Med hepatit och stenar i gallgångarna utan värmepanna!
4. Under denna timme drick 3 koppar örttekoko med honung och citronsaft.
5. Efter denna timme, gå och till 21:00 (det vill säga innan sömn) drick ytterligare 3 koppar buljong.
6. När du vill gå på toaletten, gå sedan (magnesiumsulfat ska fungera som laxermedel).
7. För kraftigt slagged och stora människor, bör proceduren utföras varje kväll i 3 dagar och magnesiumsulfat ska inte vara 50, men 60-75 gram.

Dessutom rekommenderas hydrokolonterapi till alla i början av den första villkorliga snabbt i upp till fem sessioner om 40 minuter vardera.

Ett laxerande (magnesiumsulfat, ricinusolja eller senna ört) ska druckas i 1 dag (och för stora människor tre dagar) i början och 1 gång i veckan.

Rengöring enemas.
Det börjar nästa dag (eller på dag 4 för stora människor):
1. Vid 5-6-7 på morgonen (när du står upp, men helst vid denna tidpunkt) läggs 2 teskedar havssalt och 1 tesked sodavatten till 2 liter varmt vatten vid 38 grader. Allt detta rörs om att upplösas och hälls i Esmarch-koppen.
2. Stå i badrummet i knä-armbågsställningen. Smörj spetsen med vegetabilisk olja eller petroleumgel och gå in i ändtarmen genom att höja bäckenet.
3. Efter att 2 liter har gått in, ta ett tips och gå på toaletten. Så du behöver på morgonen för att göra 3 enemas i rad. Går och skakar i tarmarna 2 liter av denna vätska är inte nödvändigt. Injekterad i toaletten. Få bara 3 gånger 2 liter vätska, totalt 6 liter vätska.
4. Ta en varm dusch i 15-40 minuter.
5. En fullständig kurs på morgontarm i 21 dagar!

De första två veckorna av tarmtvätten ska göras dagligen.
De kommande 2 veckorna - varannan dag.
De kommande 2 veckorna - en gång i veckan.

Broth:
1. Blanda alla torkade örter i en påse (hugga i en mixer om det behövs).
2. Ta 4-6 matskedar av den färdiga blandningen av örter (eller mint endast för gastrit), brygg i 3 liter vatten vid 60 C i en termos eller emaljpanna i 1 timme.
3. Stam och pressa gräset.
4. Lägg till 2-3 te skedar av honung och saft av en kvart citron till varje använt glas färdig buljong. Honung är inte att äta och inte att slicka, men att lösa upp helt!
5. Drick varje timme! Totalt borde du dricka buljong minst 3 liter per dag under den första veckan och från den andra veckan en halv buljong och 2-3 liter nypressad juice av grapefrukt och apelsin.
6. Ingenting är 21 dagar. drick endast buljong och juice varje timme i det angivna beloppet.
7. Skölj tänderna med havssalt. Plaque från tungan att rengöra med en tandborste.

juice:
1. Morötter, betor, kål.
2. Morötter, betor, äpplen, grapefrukt.
3. Morötter, betor, tomater.
4. Orange och grapefrukt.
5. Semerenko äpplen, tomater, gurkor, paprika - du kan lägga till lite vitlök, dill, persilja, selleri, kål, morötter.
6. Vattenmelonsaft.
7. Grapefrukt - kan vara med honung och / eller spätt med vatten.
8. Apple och pumpa eller zucchini.
9. Kål.
Tvätta potatis och morötter med en hård svamp utan potatisskalare.
Alla juice måste filtrera genom en liten sil.
Juicer späd inte vatten med vatten, förutom körsbär och druv.
Det är bättre att börja dricka med citrusjuice och från hälften av kursen kan du lägga till grönsaksjuicer och resten. Några apelsin och grapefruktjuice att dricka från den 8: e dagen 11 dagar.
Buljong dricker hela kursen.

I normal hälsotillstånd, kan du använda riven pepparrot rot med citron - 100 gram pepparrot rot och saften av tre citroner + honung - honung och från den 1: a dagen av fasta villkorlig, utan att tugga och svälja. Efter fasta, fortsätt att använda 1-4 timmar 1-4 p per dag i upp till 45 dagar.
http://vk.com/topic-21293291_28426897

På 10: e dagen av villkorad svält börjar gräva i näsan riven knölar av cyklamen (köpa någon krukväxt i en blomsteraffär), utspätt med vatten 1-10 - att köpa en krukväxt i en blomsteraffär och separera knölar av cyklamen. Efter fasta, fortsätt att gräva i 2-3 gånger om dagen för ett par droppar i varje näsborre i 4-6 månader.
http://vk.com/topic-21293291_28061495

Efter fastande:
Du måste börja äta mycket noga - de första fyra dagarna - bara mjuka eller renade färska frukter: äpplen, mandariner, apelsiner, tomater och gurkor på sommaren, vattenmeloner, meloner etc. under säsongen och fortsätt att dricka buljong och dricka frukt och grönsaksjuicer. Att äta inte mer än 100-150 g åt gången tre gånger om dagen: vid 10, 14, 18 timmar. Vid andra tillfällen, drick juice, avkok med juice av citron eller sura bär och honung, örtte, karcade, vatten. Efter 4 dagar kan du lägga till färska grönsaksalladar från riven grönsaker med tillsats av tomater, lök, vitlök och alla grönsaker: dill, arugula, purjolök, sallad, färska bröstspirar, färsk grön vitlök, broccoli, raps, kålrabbi, basilika, gräslök, persilja, koriander, mynta, färska toppar av morötter, rödbetor, spenat. Du kan laga en sallad av gröna och lök. Endast tanka sallad med citronsaft eller bär utan inhemsk olja och hemlagad gräddfil i ytterligare 10 dagar (butiker kan inte i något fall!). Efter 10 dagar kan du lägga till en rå äggula av hembakor dagligen. I sallader kan du också lägga till endast kallpressad vegetabilisk olja, oblandad, ren, orefinerad (linfrö, tistelolja, pumpa, cederträ, sesam, druvfrö, valnötolja och så vidare) - 20-30 dagar från början av användningen. Strandkål (torr kelp, inte apotek - specialiserad butiks) i blöt i vatten i 5 minuter och användas separat, kan vara med linolja och / eller kryddor, citronsaft, inget annat behöver läggas. Pergu används endast i kam. Honungskam och zabrus konsumeras i en separat måltid. Gröna cocktails kommer att vara mycket användbara (se V. Butenko). Särskilt användbara är gula tomater och svarta druvor.

Här är en sådan teknik, med många positiva recensioner och jag tittade på videon och de inspirerade mig verkligen. Marva Oganyan, en mycket kompetent författare av denna metod, är en allmänläkare och biokemist, kandidat för biovetenskap, jag tycker att hennes ord borde vara betrodda.

Dessutom läste jag redan om fördelarna med att leva mat från Zeland, men eftersom det inte stöddes av någon vetenskaplig kunskap hade jag tvivel. Nu föll allt på plats. Jag kommer inte säga att jag är redo att helt byta till råa livsmedel, men jag kommer definitivt att ändra min kost och lägga till fler "levande" produkter. Jag ska äta rå vad som är möjligt, särskilt på vår och sommar.

Jag kom över denna teknik ganska av misstag, men jag tror att inget oavsiktligt händer och det är precis vad jag behöver just nu. Jag vill inte agitera någon för att gå på detta sätt med mig, alla bestämmer själv sådana saker. Jag vill bara dela min erfarenhet med dig och kanske kommer någon att vara intresserad.

Min första dag av rensning

Min första dag närmar sig slutförandet enligt metoden för Oganians rening.

Om vi ​​jämför denna typ av fastande med de som jag spenderade på vattnet, så säger jag entydigt - det är mycket lättare på gräs och juicer. Jag har ingen huvudvärk alls. Låt oss se vad som händer nästa, men för närvarande är jag väldigt glad över detta faktum.

Jag dricker buljong med örter med citronsaft och honung hela dagen, min aptit kom tre gånger - på morgonen när mamma bakade pannkakor och hela lägenheten var fylld med denna lukt. Jag stod uthålligt detta test.

Den andra väntade på mig till lunch, kokt bokhvede och sedan jag skrev i köket och jag var för lat för att lämna rummet, då den kreativa processen var i full gång, fick jag lukta och magsaft började utvecklas och salivation uppträdde. Men jag övervann denna impuls.

Det tredje testet var i affären, det finns alltid färskt bröd bakat och lukten bärs till hela butiken. Jag tog ganska min kilo citroner och sprang iväg.

Återvänder från affären, pressade jag saften från en grapefrukt, jag fick ett halvt glas, blandade det 50/50 med vatten och drack det. Magen var glad. Och jag trodde alltid att citrus och en tom mage inte är kompatibla, det visade sig inte, allting är i ordning.

Ja, jag följer inte Oganyan-metoden helt, men enligt min mening följer jag nästan allt, så jag hoppas på ett utmärkt resultat!

I morgon skriver jag om mina känslor på kvällen.

Innan kommunikation, vänner!

Beskrivningen av tekniken togs här i denna grupp Vkontakte

Läs om min andra dag här.

Upprepad rengöring av Ohanyan i 5 dagar här